Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) solicită reprezentanţilor societăţii civile, ONG-urilor şi agenţilor economici din România să îşi exprime opiniile cu privire la consecinţele pe care le-ar putea avea Brexit-ul asupra unor domenii precum industriile culturale şi creative, copyright şi comerţ cu bunuri culturale, în vederea trasării unor linii privind politica de negociere a ţării noastre în contextul ieşirii Regatului Unit al Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consultare publică cu privire la efectele ce vor fi resimţite de persoanele şi organizaţiile ce activează în sectoarele culturale şi creative, ca urmare a ieşirii Regatului Unit al Marii Britanii din Uniunea Europeană, are ca rol trasarea unor linii pentru politica de negociere pe care o va purta România în contextul Brexit, se arată pe site-ul instituţiei.

Propunerile, punctele de vedere şi observaţiile pe această temă pot fi transmise în format editabil până pe 18 mai, ora 17.00, pe adresa de e-mail dialogsocial@cultura.ro.

Pe 23 iunie 2016, britanicii au votat în proporţie de 52% ieşirea din blocul comunitar. Marea Britanie a declanşat procesul de retragere din Uniunea Europeană, la finalul lunii martie 2017, prin invocarea articolului 50 al Tratatului de la Lisabona. Pe 29 martie, a început o perioadă de negocieri care va dura doi ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.