Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) solicită reprezentanţilor societăţii civile, ONG-urilor şi agenţilor economici din România să îşi exprime opiniile cu privire la consecinţele pe care le-ar putea avea Brexit-ul asupra unor domenii precum industriile culturale şi creative, copyright şi comerţ cu bunuri culturale, în vederea trasării unor linii privind politica de negociere a ţării noastre în contextul ieşirii Regatului Unit al Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Consultare publică cu privire la efectele ce vor fi resimţite de persoanele şi organizaţiile ce activează în sectoarele culturale şi creative, ca urmare a ieşirii Regatului Unit al Marii Britanii din Uniunea Europeană, are ca rol trasarea unor linii pentru politica de negociere pe care o va purta România în contextul Brexit, se arată pe site-ul instituţiei.

Propunerile, punctele de vedere şi observaţiile pe această temă pot fi transmise în format editabil până pe 18 mai, ora 17.00, pe adresa de e-mail dialogsocial@cultura.ro.

Pe 23 iunie 2016, britanicii au votat în proporţie de 52% ieşirea din blocul comunitar. Marea Britanie a declanşat procesul de retragere din Uniunea Europeană, la finalul lunii martie 2017, prin invocarea articolului 50 al Tratatului de la Lisabona. Pe 29 martie, a început o perioadă de negocieri care va dura doi ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.