Virginia Raggi, primarul Romei, a anunţat posibilitatea ca de la 1 martie să fie redeschis publicului Mausoleul lui Augustus, monument care a avut nevoie de restaurări ample, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mausoleul lui Augustus va primi publicul după 14 ani de restaurări, în primăvară. Rezervările pot fi făcute deja. 

Octavian, viitorul împărat August, ar fi construit acest monument începând din anul 28 înainte de Hristos, pentru a-şi arăta grandoarea şi a impune un simbol al importanţei Romei. 

Construcţia imensă, albă şi înconjurată de arbori, Mausoleul are o statuie din bronz cu efigia lui Augustus, pe acoperiş. Mai întâi monument funerar, Mausoleul a fost transformat în fortăreaţă de familia Colonna, în Roma medievală. Jefuit, transformat într-o grădină renascentistă, monumentul va deveni amfiteatru, sală de concert sau chiar atelier. 

Mussolini voia să îl restaureze, amenajând Piaţa Augusto Imperatore, unde domina o arhitectură bombastică şi fascistă, şi a distrus clădirile medievale din jurul acestei bijuterii arhitecturale. 

Abandonat, locul a fost închis pentru restaurare din 2007. Din 2017, proiectul a fost condus de TIM (Societatea italiană de telecomunicaţii), care a investit mai mult de 6 milioane de euro în restaurare. 

Potrivit primarului Romei, Virginia Raggi, restaurarea Mausoleului lui Augustus de către Fundaţia TIM înseamnă investiţia unei mari companii italiene "în îngrijirea şi punerea în valoare a imensului patrimoniu arhitectural, arheologic şi istoric al oraşului nostru". 

Dacă va fi redeschis la 1 martie, vizitele vor fi gratuite. Vor fi plătite - în afară de cetăţenii Romei, pentru care intrarea va fi gratuită tot anul - începând de la 21 aprilie. 

 

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.