Mark Zuckerberg, CEO al companiei Facebook, a anunţat că reţeaua de socializare a ajuns marţi la 2 miliarde de utilizatori pe lună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această dimineaţă (marţi, n.r), comunitatea Facebook este formată oficial din 2 miliarde de oameni. Facem progrese conectând lumea. Este o onoare să fiu alături de voi în această aventură”, a scris Mark Zuckerbeg pe Facebook. 

Fondatorul reţelei de socializare a răspuns comentatorilor că ”e drum lung până vom ajunge să conectăm pe toată lumea (5 miliarde, după cum sugera un cineva pe Facebook). 

Întrebat cât timp i-a luat companiei să crească numărul utilizatorilor, Zuckerberg a răspuns că în mai puţin de cinci ani gigantul a ajuns de la 1 miliard, cât avea în octombrie 2012, la 2 miliarde în 2017. 

În jur de 3,7 miliarde de oameni din lume au acces la internet şi în jur de 700 de milioane dintre aceştia sunt în China, unde Facebook este interzis. Cel puţin doi din trei oameni folosesc Facebook în fiecare lună. Peste 800 de milioane de persoane dau ”like” zilnic, iar peste 175 de milioane reacţionează la emoticonul ”love”. 

Misiunea iniţială a Facebook susţinea: ”Să oferim oamenilor puterea de a împărtăşi şi să facem lumea mai deschisă şi conectată”.

Mark Zuckerberg a mai spus la Community Summit de la Chicago că responsabilitatea Facebook este de a crea un spaţiu unde diverse voci şi teme de discuţie pot fi şi se pot exprima. La primul summit al comunităţii Facebook, noua deviză a companiei este ”Să dăm oamenilor puterea de a construi comunităţi şi să aducem lumea mai aproape”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.