Gimnasta Maria Olaru a declarat, sâmbătă, la evenimentul de lansare a cărţii sale biografice ”Preţul aurului. Sinceritate incomodă” că este un om de bună credinţă şi a rugat publicul să citească volumul ”cu raţiune şi cu maximum de responsabilitate”, întrucât această carte conţine ”şi lucruri frumoase”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maria Olaru şi-a lansat, sâmbătă, volumul biografic “Preţul aurului. Sinceritate incomodă”, la ora 13.30, la Târgul de carte Bookfest de la Romexpo.

Fosta gimnastă povesteşte, în carte, despre bătăile primite de la antrenori, inclusiv de la antrenorul Octavian Bellu, şi despre umilinţele la care erau supuse gimnastele. “Uneori, teroarea e mai greu de suportat când te temi că vei fi pedepsită, decât pedeapsa în sine", mărturiseşte Maria Olaru în volumul său.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate

GSP a publicat fragmente din volumul fostei gimnaste.

Maria Olaru rememorează şi momentul în care tatăl unei colege a intrat în sala de sport de la Deva, chemat de Octavian Bellu şi Mariana Bitang, care erau furioşi că o prinseseră pe sportivă transportând dulciuri pentru celelalte fete.

”Sper să răsfoiţi cu raţiune această carte. Sunt un om de bună credinţă. De aceea spun «Asa să îmi ajute Dumnezeu» dacă vor fi puse la îndoială cele scrise de mine. Sunt sentimente, emoţii, pentru că acele jurnale ale mele sunt scrise la cald”, a declarat Maria Olaru, care a împlinit sâmbătă vârsta de 34 de ani. 

Referitor la întrebarea antrenorului Octavian Bellu în privinţa momentului lansării acestei cărţi, după ”16-18 ani” de la evenimentele relatate de gimnastă, Maria Olaru a spus că această întrebare este ”banală”, întrucât, la vârsta de 19 ani, nu s-ar fi simţit capabilă să scrie această carte. 

”Probabil, dacă aş fi lansat această carte la 19 ani, nu aş fi fost în primul rând capabilă să fac acest lucru, chiar dacă aveam această vocaţie încă de când eram mică. Am simţul penibilului şi al ridicolului şi nu cred că aş fi fost în stare să scriu atunci ce am scris astăzi şi în felul în care arată cartea astăzi. Şi, probabil, dacă aş fi făcut-o atunci, cu siguranţă ar fi scris-o altcineva şi ar fi fost la fel de contestată la vremea respectivă”, a declarat Maria Olaru. 

Sportiva a menţionat că lansarea acestei cărţi nu are scopul de a o readuce pe ea în lumina reflectoarelor. 

”Mi-ar plăcea să aprofundaţi cu raţiune şi cu maximum de responsabilitate şi să vedeţi că s-au întâmplat şi multe lucruri frumoase. Asta este gimnastica. Vorbesc despre gimnastică pentru că foarte mulţi ani din cei 34 pe care îi am, iată că cel puţin 12, i-am petrecut în sala de gimnastică. Probabil, omul care sunt acum există mai mult datorită acestui sport şi mai puţin contează probabil ce am făcut înainte şi după”, a adăugat Maria Olaru. 

La evenimentul de lansare a cărţii fostei gimnaste au fost prezenţi jurnalistul sportiv Cristian Ţopescu şi fostul fotbalist Helmuth Duckadam. Amândoi i-au urat ”La mulţi ani” fostei campioane de gimnastică. 

Cristian Ţopescu a recunoscut că nu a citit încă această carte, dar îşi aduce aminte de Maria Olaru din anul 2000, de la Jocurile Olimpice de la Sydney, când sportiva a alcătuit un podium exclusiv românesc în concursul individual compus de gimnastică feminină, alături de Andreea Răducan şi Simona Amânar. 

Jurnalistul sportiv a precizat că acea performanţă a rămas neegalată până în zilele noastre.

La rândul lui, Helmuth Duckadam a dezvăluit că încearcă să scrie şi el o carte, dar nu are curajul să o publice şi probabil că aceasta va fi publicată de fiica lui, postum. 

După prezentarea cărţii, Maria Olaru a semnat sute de autografe şi a primit buchete de flori de la admiratorii ei prezenţi la eveniment. 

Cartea ”Preţul aurului. Sinceritate incomodă”, semnată de Maria Olaru, poate fi cumpărată de la Bookfest cu preţul de 31 de lei, de la standul editurii Vremea. 

Salonul Internaţional de Carte se desfăşoară până duminică, şi în premieră, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.