Xilogravura "Marele val", emblematică operă a artistului japonez Katsushika Hokusai, poate fi admirată la Art Safari transpusă în piese de Lego.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Setul reprezintă un omagiu creativ adus unui simbol, unei capodopere mondiale.

"Marele val" al lui Hokusai este cu siguranţă una dintre cele mai cunoscute şi influente opere de artă japoneze din toate timpurile. Grupul Lego aduce un omagiu acestei capodopere mondiale şi istoriei sale de aproape două secole, prin reproducerea capodoperei emblematice sub formă de Lego Art.

Iubitorii de artă şi de cultură japoneză au oportunitatea de a se deconecta construind acest set Lego, care este perfect pentru a fi expus acasă. Însă locul unei opere de artă este în primul rând într-o expoziţie care o poate pune în valoare. Astfel, această reinterpretare din cărămizi Lego a bine-cunoscutei capodopere va putea fi admirată şi într-un context artistic, în cadrul expoziţiei Art Safari, între 2-5 martie, la Palatul Dacia-România (Str. Lipscani nr. 18-20, Bucureşti). 

Katsushika Hokusai a creat „Marele val”, xilogravura originală fiind realizată prin tehnica blocurilor de lemn, la începutul anilor 1830, iar de atunci lucrarea a fost expusă în multiple muzee, a inspirat creatori de muzică şi a fost recreată ca artă stradală şi sub formă de produse comerciale în întreaga lume. Tabloul surprinde Muntele Fuji, emblematicul simbol al Japoniei, în spatele unui val mare care acoperă un grup de bărci mici.

Lucrarea a fost reprodusă de designerii Lego în acest nou set Lego Art, ce cuprinde 1.810 piese, cu reliefuri şi elemente de diferite forme care redau liniile şi profunzimea operei originale a lui Hokusai.

„Suntem încântaţi că fanii artei şi ai culturii japoneze vor avea şansa să se lase captivaţi şi să se destindă prin recrearea emblematicului «Marele Val», surprins într-un set LEGO Art”, a declarat Annemette Baaskjær Nielsen, designer la LEGO Group.

„Acest set oferă atât de multe modalităţi prin care fanii se pot relaxa, fiecare în ritmul lui. Nu vor fi fermecaţi doar de procesul de construcţie, ci vor putea să intre în profunzimile operei de artă şi modul în care aceasta a luat naştere, trezind astfel un interes pentru lucrarea originală, atât de recognoscibilă, al lui Hokusai şi pentru istoria sa bogată de aproape 200 de ani". 

Potrivit unui nou studiu, realizat de Lego Group în cadrul raportului global „Play Well 2022 Report”, majoritatea adulţilor (93%) trec în mod regulat prin stres şi caută noi modalităţi de relaxare şi de deconectare (80%). Cei mai mulţi dintre ei (92%) doresc să se deconecteze şi să-şi găsească echilibrul prin activităţi care au legătură cu hobbyurile şi interesele lor.

Fanii artei şi ai Lego se pot destinde construind setul şi ascultând în acest timp coloana sonoră ce îl însoţeşte sau răsfoind broşura premium care conţine detalii despre opera de artă originală. LEGO Art Hokusai: Marele val este cel mai bun mod de a evada din cotidian.

Fie că eşti sau nu deja fan Lego, nu uita că poţi admira mai întâi creaţia lui Hokusai, reprodusă din cărămizile bine-cunoscute, ca exponat în cadrul Art Safari 2023.

Setul de 1.810 piese Lego Art Hokusai: Marele val este disponibil pe lego.ro şi la comercianţii certificaţi la preţul de 549,99 lei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.