Expoziţia ”Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale”, care este în desfăşurare la Muzeul Naţional de Artă din Timişoara, va fi deschisă timp de 24 de ore, în 20 decembrie. Acelaşi lucru s-ar putea întâmpla şi la începutul anului viitor, însă data nu a fost stabilită momentan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În data de 20 decembrie, când Timişoara aniversează 34 de ani de când a devenit primul oraş liber de comunism din România, vom avea un maraton Brâncuşi, expoziţia urmând să fie deschisă publicului 24 de ore. Vrem să repetăm acest lucru în ianuarie 2024, fie în data de 15 ianuarie când sărbătorim Ziua Culturii în România, fie în 24 ianuarie când sărbătorim Unirea Principatelor”, a anunţat Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.
 
Alin Nica a mai spus că numărul vizitatorilor a depăşit deja aşteptările la această expoziţie găzduită de Muzeul Naţional de Artă Timişoara.
 
”Ne-am aşteptat la 76.000 de vizitatori pentru întreaga expoziţie, dar deja a fost depăşit numărul de 80.000”, a mai anunţat Nica.
 
În ceea ce priveşte planurile de viitor, preşedintele CJ Timiş a anunţat că anul viitor cei care trec pragul Muzeului Nastional de Artă ar putea vedea expoziţii Picasso sau Monnet.
 
Evaluate la peste o jumătate de miliard de euro, toate operele de artă care compun expoziţia ”Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale” de la Muzeul Naţional de Artă din Timişoara îşi aşteaptă vizitatorii până la finalul lunii ianuarie 2024.
 
Piese precum Sărutul, Măiastră, Pasărea în văzduh, Muzele, pot fi admirate în cadrul expoziţiei.
 
Expoziţia Brâncuşi a fost deschisă în 30 septembrie 2023 şi îşi va închide porţile în 28 ianuarie 2024 la Muzeul de Artă din Timişoara. Preţul biletelor porneşte de la 100 de lei (100 de lei pentru vizitarea tuturor expoziţiilor din Muzeul de Artă şi 88 de lei doar expoziţia Brâncuşi - n.r.) şi ajunge la 22 de lei pentru studenţi şi pot fi achiziţionate online de la adresa https://brâncuşi-2023.info/
 
Toate veniturile rezultate din vânzarea de bilete vor merge către Muzeul Naţional de Artă din Timişoara pentru susţinerea infrastructurii şi proiectelor acestuia.
 
Expoziţia „Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale” este organizată de către Muzeul Naţional de Artă Timişoara, Fundaţia Art Encounters şi Institut français de Roumanie à Timişoara, fiind finanţată de Consiliul Judeţean Timiş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.