Manuscrisul cu autograf al scenariului "Le Mépris", filmul-cult al lui Jean-Luc Godard, care i-a aparţinut actriţei Brigitte Bardot, a fost vândut joi pentru mai mult de 300.000 de euro, a anunţat casa de licitaţii Christie's la mai mult de o lună de la decesul maestrului Noului Val al cinematografiei franceze, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manuscrisul are 59 de pagini cu cerneală albastră şi 24 de pagini dactilografiate, dintre care un număr mare adnotate şi corectate de mâna regizorului franco-elveţian. 

Conţine de asemenea o notă a scriitorului italian Alberto Moravia, al cărui roman omonim a stat la baza adaptării, dar şi note şi replici din film ale actorilor Bardot, Michel Piccoli, Jack Palance şi regizorul Fritz Lang, care apare în propriul rol. 

Estimat între 120.000 şi 180.000 de euro, a fost adjudecat la 302.400 de euro, cu taxe incluse. 

„Este vorba despre un manuscris complet a primei versiuni a filmului, fără scenele de nuditate impuse regizorului de producţia americană al filmului”, şi în special legendara scenă din deschidere, între Michel Piccoli şi Brigitte Bardot, a precizat Christie's în anunţul vânzării. 

Este „singura versiune manuscris cunoscută a scenariului” acestui film lansat în 1963, care i-a aparţinut lui Brigitte Bardot înainte ca ea să-l cedeze prietenului ei, fotograful Ghislain Dussart, zis Jicky.

Considerat monument al istoriei cinematografiei mondiale, Jean-Luc Godard a murit la 13 septembrie la vârsta de 91 de ani. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.