Editura Polirom organizează Concursul anual de debut, ediţia 2022, la secţiunea Proză, manuscrisele putând fi trimise până la data de 4 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manuscrisele participante la concurs (fără CV) vor fi ataşate unui e-mail, de pe un cont creat cu acest prilej, şi trimise la adresa: adrian.botez@polirom.ro, până pe data de 4 martie 2022. Adresa de e-mail poate fi motto-ul volumului, un fragment din motto sau titlul cărţii. Exemplu: orazero@yahoo.com/gmail.com etc.

Potrivit editurii, este foarte important ca adresa de mail, mailul şi manuscrisul ataşat să nu conţină sub nici o formă numele concurentului - cazul contrar duce la descalificare.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Manuscrisele trebuie să aibă minimum 150.000 de semne (caractere + spaţii). Sunt acceptate şi manuscrise ale autorilor care au fost incluşi anterior în antologii sau au publicat în volume colective. Nu sunt acceptate manuscrise ale scriitorilor care au mai publicat ca autori unici alte volume, indiferent de tipul acestora.

Câştigătorul concursului va fi anunţat în luna mai 2022, pe adresa de e-mail de pe care a fost trimis manuscrisul, iar rezultatul va fi făcut public în cursul aceleiaşi luni.

Premiul pentru manuscrisul declarat câştigător constă în publicarea acestuia în cursul anului 2022.

Nu se acceptă manuscrise fără diacritice. Manuscrisele nepublicate vor fi şterse.

Câştigătorii ediţiilor anterioare sunt: Teodor L. Nedeianu pentru „Geaca lui Kafka” (2021): Premiul Tânărul Scriitorul al anului, Gala Tinerilor Scriitori/ Cartea de Poezie a anului 2021; Ema Stere pentru „Copiii lui Marcel” (2020): Premiul Uniunii Scriitorilor din România, secţiunea Debut, ediţia 2021• Premiul Sofia Nădejde pentru Literatură Scrisă de Femei, ediţia 2020, la secţiunea Debut-Proză; Roxana Dumitrache pentru „Papa Nicolau şi alte povestiri foarte, foarte scurte” (2019), Iulian Bocai pentru „Ciudata şi înduioşătoarea viaţă a lui Priţă Barsacu” (2018): Premiul Festivalului Primului Roman de la Chambéry, Franţa, ediţia 2019 • Premiul revistei „Observator cultural” pentru Debut, ediţia 2019; şi Alexandru Done pentru „Downshifting” (2017): Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2017, secţiunea Debut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.