Municipiul Mangalia va găzdui, în perioada 25-28 august, cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi (IPIFF) , manifestare care a debutat la Constanţa, trecând apoi prin Bucureşti, Alba Iulia şi Târgu Jiu. Spectatorii vor avea ocazia să urmărească o retrospectivă a filmelor de succes premiate la IPIFF în ultimii doi ani, şi anume “Două lozuri” şi “Bucureşti Non Stop”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, festivalul îşi propune să fie promotorul şi susţinătorul producătorilor de film cu adevărat independenţi.

“IPIFF a fost organizat la început în Constanţa, Mamaia, iar apoi în Bucureşti. Începând cu ediţia din 2013, care a avut loc la Alba Iulia, apoi la Târgu Jiu, festivalul şi-a propus să se transforme într-un eveniment cultural itinerant, să devină promotorul şi susţinătorul producţiilor INDIE, a producătorilor de film cu adevărat independenţi. Festivalul IPIFF pune un accent deosebit pe producţia de film «INDIE», film sută la sută independent, realizat cu mijloace proprii şi cu multă, multă, prietenie”, se arată în comunicat.

Organizatorii şi-au propus ca ediţia de la Mangalia să aibă filme şi evenimente care să atragă publicul. “Pentru această ediţie, a XII-a de la Mangalia, dorim ca Festivalul să aibă o alură estivală cu filme şi evenimente care să atragă publicul, văduvit de faptul că în oraş nu există un cinematograf şi nici alte spaţii pentru spectacole în afară de Casa de Cultură a oraşului”, a menţionat sursa citată.

Pe lângă filmele aflate în competiţie (filme de lung şi scurt metraj de ficţiune şi documentare), spectatorii vor avea ocazia să urmărească o mini retrospectivă a filmelor de succes premiate la IPIFF în ultimii doi ani de zile (“Două lozuri” şi “Bucureşti Non Stop”), o seară de Stand-Up Comedy cu Cristian Dumitru şi una de Tango - Kari Tibor (muzică, dans şi film).

În ultima seară a festivalului va avea loc un concert susţinut de Nicolae Furdui Iancu împreună cu Mariana Deac, în acompaniamentul formaţiei “Crai Nou”.

Organizatorii au pregătit şi un program pentru copii. Astfel, vor avea loc matinee cu filme de animaţie celebre, printre care Cars, Ballerina, Strada Speranţei, dar şi spectacole de teatru interactiv - Alladin, Mica Sirenă, Peter Pan. 

Cea de-a XII-a ediţie a IPIFF va avea loc la Mangalia, între 25-28 august, evenimentul fiind organizat de Uniunea Producătorilor de film şi Audiovizual din România, în parteneriat cu Primăria Mangalia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.