Festivalul Tânăr de la Sibiu se încheie în acest weekend cu spectacolele „Colaj Gala HOP 2023” (sâmbătă, ora 19:00) şi „O lecţie de bune maniere” (duminică, ora 19.00). Spectacolul „O lecţie de bune maniere” este un one - woman show construit ca o satiră la adresa textelor care incită la intoleranţă şi propune un dialog creativ cu publicul, dincolo de zona de confort. Cu umor, dar şi luciditate, Maia Morgenstern vorbeşte despre adevăruri sumbre, despre atrocităţile unei istorii deloc îndepărtate, ca o demonstraţie sublimă de dăruire scenică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Având în mână piesa lui Jean-Claude Grumberg, dacă te uiţi unde indică autorul, urletele de groază se transformă în râsete.”, declara regizorul Alexandru Berceanu. Acest spectacol are o durată de aproximativ 1h20min şi nu este recomandat celor cu vârsta sub 12 ani. Evenimentul de la Sibiu este programat duminică, 12 noiembrie, de la ora 19.00.

Cincisprezece dintre cei mai talentaţi tineri actori ai generaţiei se reunesc la Sibiu, într-un spectacol - colaj, ce se constituie din şase momente prezentate anul acesta în cadrul Galei HOP (30 august - 2 septembrie, Alba Iulia).

Gala Tânărului Actor - HOP este un program cultural de interes naţional, iniţiat de Uniunea Teatrelor din România (UNITER), cu scopul de a promova şi lansa tinerii absolvenţi de teatru.

„Cele şase momente selectate pentru a fi prezentate la Sibiu sunt o alegere subiectivă, pe care mi-o asum personal, în încercarea de a propune publicului un maraton teatral eclectic şi dinamic, cu naraţiuni personale într-o estetică performativă ce urmăreşte relaţia dintre actor şi instrumentele digitale. Ritmat şi articulat, dar şi cu o luciditate tragi-comică, acest colaj scanează realităţile şi rănile din jurul nostru, aducând în faţa publicului energia efervescentă a unor actori şi actriţe la început de drum”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret din Sibiu.

Momentele artistice vor fi prezentate după următorul format:
• "You Have Reached Your Daily Limit", cu Paul Bondane
• "A fost odată…", adaptare de Luana Hagiu după ,,Poveşti corecte politic de adormit copiii” de James Finn Garner, cu Neacşu Ingrid şi Alexandru Condurat
• "Angajaţi-mă!", cu Ama Beschieru, Robert Ioan (laureaţii premiului „ŞTEFAN IORDACHE” – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP)
• "Celălalt", cu Saşa Pânzaru (câştigătoarea Premiului pentru cea mai bună actriţă) şi Denissa Rogoz
• "Tic, Tac, Tok", cu Fülöp Francesca şi Barbu Andrei-Marius (laureaţii Premiului „CORNEL TODEA” – Premiul pentru cea mai bună trupă de actori)
• "Untitled", cu Eduard Crucianu, Andrei Pleşa, Andrei Mărgineanu, Sara Pongrac, Denisa Vraja, Ioan Crisan (laureaţii Premiului Publicului pentru cea mai bună trupă de actori)
„Colaj Gala HOP” are o durată de aproximativ două ore şi nu este recomandat celor cu vârsta sub 12 ani. Spectacolul va fi prezentat sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 19:00.

Cea de-a şasea ediţie a Festivalului Tânăr de la Sibiu are loc în perioada 2 – 12 noiembrie şi reuneşte peste 140 de artişti din Argentina, Chile, Franţa, Germania, Olanda, Marea Britanie, Republica Moldova, România şi Turcia. Programul din acest an constă într-o serie cu 47 de evenimente ce reunesc spectacole de teatru şi dans, dar şi proiecţii de film, workshop-uri şi expoziţii pentru publicul tânăr (bebeluşi, copii şi adolescenţi). Programul de evenimente poate fi consultat pe teatrulgong.ro.

Festivalul Tânăr de la Sibiu este organizat de Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu şi finanţat de Primăria Municipiului Sibiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.