Mai multe picturi expuse la Muzeul Luvru din Paris au suferit stricăciuni în urma unei furtuni violente care a avut loc în capitala franceză sâmbăta trecută, a anunţat instituţia într-un comunicat, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şase picturi au fost mutate din sălile în care erau expuse.

”În Salle des sept-Cheminées, au putut fi observate pete de apă pe două dintre «Les Quatre Saisons» ale lui Nicolas Poussin («Primăvara» şi «Toamna») şi pe o operă a lui Jean-François de Troy, «Le Triomphe de Mardochée»”, se arată în comunicat.

Aceste tablouri au fost imediat înlăturate din sală şi conducerea muzeului aşteaptă acum raportul restauratorilor pentru a şti care este starea lucrărilor.

Alte trei tablouri, semnate Georges de La Tour şi Eustache Le Sueur, au fost scoase din sala în care erau expuse (pictură franceză de secol XVII), din cauza urmelor de umiditate care au fost găsite pe pereţii acesteia.

Infiltraţiile de apă au dus la închiderea mai multor spaţii şi la evacuarea preventivă a unor opere de artă aparţinând departamentului pictură şi unele provenind din cel de antichităţi egiptene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.