Coada "Lupoaicei" care face parte din monumentul aflat în faţa MNIR s-a desprins duminică şi a fost preluată de reprezentanţii Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Turistic din cadrul Primăriei Generale a Capitalei, a declarat purtătorul de cuvânt al muzeului pentru News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Coada s-a desprins", a declarat Adela Stan, purtător de cuvânt al Muzeului Naţional de Istorie a României, pentru News.ro. "Credem că s-au sprijinit de ea când au făcut fotografii. Mulţi trecători obişnuiesc să se sprijine de monument. Ieri (duminică, n.r), jandarmul de serviciu a fost anunţat de un trecător că acea bucată s-a rupt", a mai spus reprezentantul MNIR. 

Monumentul se află în administrarea Primăriei Generale a Capitalei. "Coada era la faţa locului când reprezentanţi ai Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Turistic au luat-o. Nu credem că a fost vandalizată, dar acum este o statuie care trebuie restaurată", a afirmat Adela Stan, care crede că vor fi luate măsuri pentru că "nu oricine se poate sprijini de ea, este totuşi un ansamblu statuar".  

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

În faţa muzeului nu există camere video, a precizat reprezentantul MNIR, aşa că nu se poate vedea când s-a rupt bucata. 

Statuia Împăratului Traian, operă din bronz a lui Vasile Gorduz, are o înălţime de 2,15 metri şi 500 de kilograme şi a fost inaugurată în 2012. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.