Institutul Cultural Român demarează duminică proiectul „Luna Enescu la ICR”, care va cuprinde, la Sinaia, mai multe evenimente şi care va continua în câteva oraşe unde institutul are filiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La manifestările de la Sinaia vor participa personalităţi din mediul diplomatic, academic şi cultural din România şi din străinătate, informează instituţia. Seria de evenimente este programată să aibă loc în ultima zi a festivalului Sinaia Forever.

Muzeul Naţional „George Enescu”, Institutul Cultural Francez şi Casa Memorială „George Enescu” din Sinaia, sunt, de asemenea, parte din programul evenimentului care cuprinde lansarea celui de-al doilea volum bilingv în română şi engleză „George Enescu – Muzicianul de geniu în imagini”, urmată de vernisajul expoziţiei documentare dedicată compozitorului. 

În plus, va avea loc un recital susţinut de Mirana Ţuţuianu, Anne Billant, Ştefan Tarara, Mihai Ritivoiu şi Marin Cazacu, iar de la ora 17.00, proiecţia filmului „Enescu – la răspântie de vremi”, regizat de Nicolae Mărgineanu.

Va fi inaugurată şi o expoziţie de fotografie şi multimedia - „Enescu şi viorile sale şi George Enescu, un mare creator al secolului XX”.

Institute Culturale Române din afara ţării derulează, luna aceasta, evenimente dedicate muzicianului George Enescu.

La Paris, în perioada 9 - 18 octombrie, va avea loc cea de-a patra ediţie a festivalului „Întâlnirile Muzicale Internaţionale George Enescu”, care cuprinde muzică franceză şi românească din secolele XX şi XXI şi un concurs internaţional de artă vocală.

În Chişinău, Institutul Cultural organizează, în perioada 20 septembrie – 20 octombrie, la Galeria La Rond, expoziţia „George Enescu - personalitate a culturii româneşti şi universale”, formată din 22 de bannere, care cuprind o serie de documente, mărturii şi fotografii ce refac în imagini traseul vieţii şi activităţii compozitorului român.

ICR Londra organizează joi, în parteneriat cu Societatea „Enescu” din Marea Britanie şi St James's Church, Piccadilly, la sediul său, şi vineri, la St James's Church Piccadilly, două recitaluri de pian susţinute de Nicolae Dumitru. 

Sub titulatura „De la Enescu la blues, de la doină la jazz modern”, ICR New York organizeză un nou turneu cu pianistul român Lucian Ban şi violonistul american Mat Maneri, în perioada 27 octombrie - 2 noiembrie. Vor avea loc patru concerte, însoţite de prezentări şi discuţii cu publicul şi un workshop-prelegere, susţinute de cei doi artişti în patru oraşe din SUA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.