Licitaţia de Artă Postmodernă şi Contemporană din 6 iulie, organizată de Casa de Licitaţii A10 by Artmark, cu preţuri de pornire de aproximativ 300.000 de euro, reuneşte cei mai importanţi artişti români contemporani, 162 de loturi, - de la Corneliu Baba, Horia Damian, Constantin Piliuţă la Andrei Cădere, Felix Aftene sau Irina Dragomir, artişti care au stabilit recorduri în ultimii cinci ani în piaţa românească de artă şi au adus venituri interesante.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un caz interesant de artist a cărui cotă a traversat generaţiile, impunându-se la o cotaţie în creştere actualilor colecţionari şi investitori în artă este Sabin Bălaşa, care a cucerit, cu universul său albastru, publicurile de generaţii succesive începând cu anii 1980. În ultimii zece ani, cota de piaţă a artistului a urmat un trend ascendent, iar operele semnate Sabin Bălaşa ajung să se adjudece la preţuri record. Ultimul record Sabin Bălaşa a fost stabilit în cadrul Licitaţiei de Artă Contemporană din februarie 2022 - opera de mari dimensiuni „Călătorie galactică” a fost adjudecată pentru 60.000 de euro, iar cu câteva săptămâni în urmă, în cadrul Licitaţiei de Vară, opera „Călătorie” a fost adjudecată pentru 50.000 de euro, fiind lucrarea cel mai îndelung licitată (pentru 11 minute).

În cadrul licitaţiei de joi, 6 iulie, Sabin Bălaşa este prezent cu trei opere importante, din perioade diverse de creaţie. „Muzele” din 1987 se vor scoate la licitaţie pentru preţul de pornire de 10.000 de euro, iar „Stăpâna lumii” din 1986 începe de la preţul de 7.000 de euro licitaţia. Din acelaşi an datează şi opera „Adolescenţă”, care are preţul de pornire de 6.000 de euro (iar pentru preţul de doar 300 de euro va începe licitarea desenului „Cele trei graţii”, semnate de Bălaşa).

„După Brâncuşi, Cădere este singurul artist cu origine română care contează în arta contemporană”, nota istoricul de artă Erwin Kessler. Andrei Cădere este artistul care ocupă locul şapte în „Top 100 Mari Maeştri ai Artei Româneşti”, iar în cadrul licitaţiei din 6 iulie este prezent cu opera „Portocala mecanică” ce are preţul de pornire de 12.000 de euro, fiind urmat de Corneliu Baba a cărui operă „Spaniolă” are preţul de pornire de 10.000 de euro.

Licitaţia de Artă Postmodernă şi Contemporană va avea loc joi, 6 iulie, de la ora 19.00, la sediul Artmark - Palatul Cesianu-Racoviţă, unde sunt expuse operele semnate de cei mai importanţi artişti români contemporani.

Expoziţia este deschisă publicului larg de luni până duminică în intervalul 10.00-20.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.