Lucrările unor artişti români contemporani celebri, cum ar fi Corneliu Baba, Georges Mazilu, Alexandru Ciucurencu, Sabin Bălaşa, Adrian Ghenie sau Felix Aftene au înregistrat creşteri semnificative ale preţurilor în ultimii ani pe piaţa de artă. Aceiaşi artişti se găsesc în Licitaţia de Artă Postmodernă şi Contemporană organizată de Casa de Licitaţii A10 by Artmark marţi, pe 21 februarie, fiind un moment oportun pentru colecţionari sau investitori să intre în posesia unor importante opere semnate de artişti români contemporani renumiţi sau în ascensiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În topul preferinţelor rămâne Adrian Ghenie, fiind şi vârful licitaţiei din 21 februarie. Un ulei de Ghenie, de relativ mari dimensiuni, inspirat din istoria şi senzaţiile pe care i le trezeşte Europa de Est, are în licitaţie o estimare de 60-90.000 de euro. Adrian Ghenie se bucură de o vastă reprezentare în afara graniţelor României, iar lucrările sale sunt incluse în colecţii precum: Muzeul Georges Pompidou Paris, Muzeul de Artă Modernă San Francisco, Centrul de Artă Contemporană Malaga ori The Hammer Museum Los Angeles.

O apariţie deosebită în Licitaţia de Artă Postmodernă şi Contemporană este „Natura statică cu trandafiri şi albume de artă”. Opera, semnată de Alexandru Ciucurencu, provine din colecţia istorică a compozitorului Ion Dumitrescu, deţinută până în anul 1994, şi poartă dedicaţia artistului – „Lui Ion, 7.I.(1)952”. Armonioasa lucrare are o estimare de 12-18.000 de euro.

Universul lui Sabin Bălaşa poate întregi orice colecţie, iar opera „Zâna zorilor” poate plăcea oricărei generaţii. Lucrarea a fost realizată în 1973 şi are preţul de pornire de 10.000 de euro. Un artist apreciat de colecţionari şi care a urmat un trend de creştere în ultimii ani este Felix Aftene. Lucrările semnate de acesta se vând la preţuri în creştere, atingând cu regularitate noi recorduri. În licitaţia din 21 februarie, lucrarea „Călăuza” are un preţ de pornire de 7.000 de euro şi aparţine celui mai recent ciclu al său, realizat în 2022.

Prezent nu doar în expoziţia retrospectivă de amploare de la Timişoara, în anul Capitalei Culturale Europene, ci şi în Licitaţia de Artă Postmodernă şi Contemporană de marţi, 21 februarie, este artistul Paul Neagu – cu trei lucrări, având preţuri de pornire de 800 („Fist city”), 1.000 („Balanced Hyphen”) şi 3.500 („Hyphen-energy”) de euro.

La Palatul Cesianu-Racoviţă se poate vedea expoziţia de artă contemporană. Pentru a participa la Licitaţia de Artă Postmodernă şi Contemporană este necesar crearea unui cont pe artmark.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.