Lucrarea "Messiah", de Georg Friedrich Haendel într-o versiune din anul 2016, cu dirijorul Cristian Măcelaru la pupitrul Orchestrei Române de Tineret, va putea fi urmărit în două părţi, duminică şi luni, pe pagina oficială de Facebook şi pe cea de Youtube ale Centrului Naţional de Artă "Tinerimea Română".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alături de Orchestra Române de Tineret este şi Corul de Cameră Preludiu, avându-i ca solişti pe Irina Ionescu - soprană, Hilary Summers - mezzosoprană, Sunnyboy Dladla - tenor, Gary Griffiths - bas-bariton.

Concertul a avut loc în data de 21 decembrie 2016. 

"Oratoriul" de Haendel este o muzică impresionantă, care într-o interpretare de primă mână precum cea propusă de Orchestra Română de Tineret şi invitaţii ei va fi un eveniment muzical unic.

Alături de Orchestra Română de Tineret s-a aflat în premieră Corul de Cameră Preludiu, în a cărui distribuţie se află multe dintre cele mai valoroase voci corale ale momentului, ansamblu condus şi pregătit şi pentru acest concert de dirijorul Voicu Enăchescu.    

Centrul Naţional de Artă "Tinerimea Română" continuă sub genericul Retrospectiva 2008 - 2020 la "Tinerimea Română", postarea unor înregistrări video şi reportaje foto în premieră a unora dintre cele mai inspirate momente artistice din concertele şi spectacolele susţinute de formaţiile sale.

Iniţiativa are rolul de a menţine legătura cu publicul în această perioadă în care, în contextul pandemiei Covid-19, artiştii din întreaga lume nu pot păstra legătura pe viu cu publicul lor şi apelează tot mai mult la prezenţa online, care chiar dacă nu poate înlocui, poate oferi celor de acasă o deschidere virtuală către lumea artei. 

Această retrospectivă reflectă o realitate, şi anume aceea că, din 2008, în România a evoluat la iniţiativa violoncelistului Marin Cazacu cel mai amplu proiect de formare a tinerilor muzicieni de orchestră din România, Orchestrele Naţionale de Tineret ale României (cu cele 4 orchestre ale sale, dintre care cea mai cunoscută este Orchestra Română de Tineret). Din anul 2015, acest proiect este coordonat de Centrul Naţional de Artă "Tinerimea Română".

În retrospectivă sunt postate pe paginile oficiale de Facebook şi de Youtube fragmente şi piese integrale prezentate pe cele mai importante scene de concert din România, Europa şi Statele Unite ale Americii. Astfel, pot fi urmărite Orchestra Română de Tineret, Ansamblul Folcloric Cununa Carpaţilor, Ansamblul de Muzică Contemporană Archaeus, Romanian Sinfonietta Orchestra, Corul de Cameră Preludiu, Orchestra Junior, Cvartetul Arcadia şi Orchestra Naţională Simfonică a României în reportaje, eseuri sau materiale de sinteză. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.