Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a promis, vineri, că va încerca rezolvarea în cel mai scurt timp posibil a situaţiei salariilor angajaţilor din Ministerul Culturii, care sunt cele mai mici de la nivelul administraţiei publice centrale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Salarizarea scăzută, lipsa de personal, imposibilitatea de a atrage specialişti şi de a-i menţine pe cei actuali, toate acestea pun în pericol îndeplinirea atribuţiilor şi funcţiilor complexe ale Ministerului Culturii. Alături de resursa economică, capitalul uman reprezintă cel mai important factor pentru îndeplinirea responsabilităţilor ministerului în contextul actual. Îi asigur pe colegii mei din cadrul ministerului, cât şi pe cei din cadrul serviciilor deconcentrate, aşa cum am discutat şi cu liderul de Sindicat al angajaţilor din minister că, în perioada imediat următoare, voi începe demersurile şi voi depune toate eforturile pentru a încerca rezolvarea în cel mai scurt timp posibil a situaţiei, prin alinierea salariilor de la nivelul Ministerului Culturii cu celelalte salarii din cadrul autorităţilor administraţiei publice centrale”, a precizat Ministrul Culturii.

Problemele au fost semnalate de Sindicatul angajaţilor din minister, aceştia spunând că se perpetuează de o lungă perioadă de timp.  

Dacă Executivul nu va majora salariile, conform legii salarizării, angajaţii Ministerului Culturii au atras atenţia că vor decide intrarea în grevă generală. 

Potrivit sindicatului Culturalia, „salariaţilor din Cultură nu le-au mai fost crescute salariile de mai bine de 3 ani. Astfel, ei au ajuns să câştige, în serviciile publice deconcentrate, până la 2.500 de lei pe lună”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.