Jurnalistul Lorenzo Soria, preşedintele Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood (HFPA), organizaţie care acordă Globurile de Aur, a murit la vârsta de 68 de ani, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Soria a murit vineri, în casa lui din Los Angeles, a anunţat un membru al familiei. Nu a fost dezvăluită cauza decesului.

Născut în Argentina, Lorenzo Soria a petrecut mai mulţi ani în Italia, unde a fost jurnalist la săptămânalul L'Espresso. Din 1988, a lucrat pentru cotidianul La Stampa.

Din 1982 a locuit în Los Angeles, scriind despre politică, tehnologie şi societate, dar şi despre Hollywood şi industria divertismentului. 

Făcea parte din HFPA din 1989. A fost membru timp de 24 de ani, iar în perioada 2003 - 2005 şi 2015 - 2017 a fost preşedinte al Asociaţiei. În ultimii doi ani, a fost preşedinte al consiliului director. Anul trecut, el a fost din nou ales preşedinte.

„Lorenzo a fost un îndrăgit membru al industriei divertismentului şi al comunităţii de la Hollywood”, a transmis HFPA.

În iunie 2019, el spunea: „Este un privilegiu să fiu din nou ales preşedinte al Hollywood Foreign Press Association. Sunt nerăbdător ca, împreună cu colegii din HFPA, să continui misiunea organizaţiei de a recunoaşte cele mai bune realizări în film şi televiziune, introducând următoarea generaţie de naratori. Nu am fost niciodată mai mândru de viitorul organizaţiei noastre”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.