Scriitorul Gabriel Liiceanu a afirmat duminică, la lansarea cărţii Emiliei Şercan „Fabrica de doctorate”, că Gabriel Oprea a fost punctul de împlinire al unui fenomen care a crescut de la an la an şi a reuşit să construiască „o mafie a doctoratelor furate” aşa cum nu există nicăieri în lume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Gabriel Oprea este doar punctul de împlinire al unui proces care a avut loc din 1990 până azi, al unui fenomen care a crescut de la an la an, atingându-şi culminaţia când a apărut această figură absolut fără pereche în istoria noastră, care a reuşit să construiască o mafie a doctoratelor furate aşa cum nu există nicăieri în lume”, a afirmat Liiceanu.

El a mai spus că, în ultimii şase ani, au fost acordate peste 30.000 de titluri de doctori.

„În România, de la doar 1.500 de titluri de doctori în ştiinţe acordate timp de aproape 100 de ani, între 1900 şi 1990, în 90 de ani – 1.500 de titluri, s-a ajuns la 67.000 de titluri de doctori în ştiinţe în nici 30 de ani, din 1990 până în 2017, cele mai multe, peste 30.000, în ultimii şase ani”, a completat scriitorul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.