Lansarea celei de-a doua misiuni lunare a Indiei a fost amânată cu mai puţin de o oră înainte de momentul în care era programată, din cauza unei probleme tehnice, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cronometrul a fost oprit cu 56 de minute înainte de lansare, după ce „un obstacol tehnic a fost observat în sistem”, a transmis Agenţia spaţială indiană.

Lansarea era programată să aibă loc, luni, la ora locală 02:51, de la staţia spaţială Sriharikota (aflată pe coasta de est a Indiei).

O nouă dată va fi anunţată în curând.

India speră ca misiunea Chandrayaan-2, ce a costat 150 de milioane de dolari, să fie prima care va aseleniza la polul sud al Lunii.

Ea va cerceta, între altele, suprafaţa lunară în căutare de apă şi minerale şi va măsura vibraţiile Lunii.

Dacă va avea succes, India va deveni a patra ţară care va ajunge pe supraţa Lunii. Doar SUA, China şi fosta Uniune Sovietică au reuşit acest lucru.

Potrivit şefului Indian Space Research Organisation, K Sivan, aceasta este „cea mai complexă misiune spaţială întreprinsă vreodată de agenţie”. Nu au fost încă oferite detalii legat de problema care a dus la amânarea ei.

Dacă lansarea de luni decurgea conform planului, era aşteptat ca aselenizarea să aibă loc în septembrie.

Prima misiune indiană, Chandrayaan-1, lansată în 2008, nu a ajuns pe suprafaţa lunară, însă a efectuat prima şi cea mai detaliată cercetare privind existenţa apei folosind radare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.