Baletul clasic “Lacul lebedelor”, de Piotr Ilici Ceaikovski, va fi pus în scenă pe 12 decembrie, la Sala Mare a Teatrului Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti, de "Sankt Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov’’, creată de coregraful şi balerinul Andrei Batalov, prim-solist la Teatrul Mariinski.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biletele pentru acest spectacol costă 200 de lei şi pot fi cumpărate de la casa de bilete a Teatrului Naţional şi online, de pe mystage.ro, startickets.ro, bilete.ro şi blt.ro, informează organizatorii.

Spectacolul ”Lacul lebedelor” va ajunge şi în mai multe oraşe din ţară, în cadrul unui turneu naţional. Reprezentaţiile deja confirmate sunt la Opera Naţională din Timişoara pe 20 noiembrie, Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare pe 8 decembrie, Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea pe 9 decembrie, Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi pe 15 decembrie, şi Teatrul de Vară ”Radu Beligan” din Bacău pe 16 decembrie.

Premiera mondială a celebrului balet a avut loc în anul 1877, pe scena Teatrului Bolshoy din Moscova. Povestea este ţesută în jurul prinţesei Odette, ce a fost blestemată de hainul vrăjitor Rothbart să îşi trăiască zilele transformată în lebădă.

Andrei Batalov are o carieră de peste 20 de ani. A devenit solist al Teatrului Academic de Stat ”Mussorgsky” din Sankt-Petersburg, prim solist al Teatrului Mariinski, a făcut parte din la Baletul Regal din Danemarca. Repertoriul său a inclus roluri principale clasice, precum Printul Siegfried (”Lacul lebedelor”), Albert în ”Giselle”, dar şi apariţii în balete contemporane de Peter Martins şi Kevin O 'Dale. De şase ani este şi coregraf al Teatrului Mihailovsk. În 2014, Andrei Batalov a întemeiat compania de balet clasic ce îi poartă numele, care duce mai departe tradiţia şcolii ruse de balet clasic.

Printre soliştii companiei se regăsesc Yevgeny Ivanchenko - Mariinsky Balet, Leonid Sarafanov, Oksana Bondareva - Mihailovski Balet, Alexandra Timofeeva, Evgheni Ivanchenko - Kremlin Balet, Maria Poliudova, Vladimir Statnii. 

Compania Andrey Batalov include 50 de artişti profesionişti, absolvenţi ai Academiei de Balet Vaganova din Rusia şi a altor mari şcoli de dans din Rusia şi Ucraina.

Repertoriul companiei ”St.Petersburg Classical  Balet”  îmbină capodopere ale baletului clasic precum "Lacul lebedelor", "Spărgătorul de nuci" şi "Frumoasa din padurea adormită" de P.Ceaikovski, "Chopiniane" şi "Giselle" de A. Adam, "Les Sylphides" de Michel Fokine,  "Don Quijote" şi "Paquita" de L. Minkus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.