Scriitoarea Kim Sherwood a primit din partea Ian Fleming Estate autorizaţia de a scrie o nouă serie de poveşti de spionaj „îndrăzneţe, alerte şi sexi”, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sherwood, care a spus că James Bond a fost „una dintre cele mai trainice iubiri ale vieţii mele de când l-am văzut prima dată pe Pierce Brosnan aruncându-se în baraj în «Goldeneye»”, a semnat un acord cu HarperCollins pentru a scrie trei thrillere contemporane plasate în lumea lui James Bond, dar în care originalul agent 007 lipseşte, presupunându-se că a fost capturat sau chiar ucis.

„Ca adolescentă, l-am ales pe Fleming atunci când profesorul de engleză ne-a cerut să scriem despre un autor pe care îl admirăm - încă am eseul pentru şcoală. De atunci visez să scriu James Bond”, a spus Sherwood, care a câştigat în 2016 Bath Novel Award pentru romanul ei de debut „Testament” şi a fost inclusă pe lista scurtă pentru titlul scriitorul tânăr al anului 2019 acordat de Sunday Times. „Rareori visurile se îndeplinesc şi sunt recunoscătoare familiei Fleming pentru acestă ocazie incredibilă. Sunt onorată să fiu primul romancier care extinde universul Bond, aducând o nouă viaţă personajelor vechi preferate şi noi personaje canonului”.

Corinne Turner, director Ian Fleming Publications, a spus că Sherwood este autorul potrivit pentru a prelua seria, care este programat să fie lansată în septembrie 2022.

Printre scriitorii care au continuat seria de spionaj a lui Ian Fleming, care a cuprins 14 romane originale, s-au numărat Kingsley Amis, Sebastian Faulks şi Anthony Horowitz, iar cărţile lor l-au avut în centru pe Bond.

Sherwood, în vârstă de 32 de ani, lector la University of Edinburgh, va fi prima femeie care va scrie pentru franciză. Deşi nu este la fel de cunoscută ca autorii anteriori, ea este cu siguranţă pasionată să continue franciza. Într-o postare pe Twitter, a spus că este nerăbdătoare ca cititorii să îi cunoască noile personaje.

Romanul lui Sebastian Faulks din serie publicat în 2008 pentru a marca centenarul Fleming a primit critici împărţite. „Devil May Care” a fost o continuare fidelă a cărţilor originale, însă mulţi critici au spus că este imposibil ca noi scriitori să capteze complet personajul.

Kathryn Cheshire de la HarperCollins a descris noua trilogie ca „proaspătă, contemporană şi cu emoţii la fiecare minut, cu o nouă generaţie de spioni pe care toată lumea îi va iubi”.

David Highfill, care publică în SUA trilogia, a spus că noua carte va fi în acord cu originalul, dar şi modernă. „Cartea este îndrăzneaţă, alertă, sexi şi pur şi simplu irezistibil de distractivă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.