Serialul animat "Liderul", comandat de Partidul Comunist Chinez cu ocazia celei de-a 200-a aniversări de la naşterea teoreticianului luptei de clasă, va fi difuzat pe internet, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imberb, subţire, cu un look de dandy romantic, Karl Marx este eroul unei producţii ce propune să facă accesibile teoriile marxiste tinerelor generaţii. 

Zhuo Sina, una dintre scenaristele desenului animat, a explicat sensul acestui demers: "Există deja multe lucrări literare despre Karl Marx, însă nu într-un format care să placă tinerilor. Noi am vrut să umplem acest gol. Sperând ca oamenii să-l înţeleagă mai bine, vor fi interesaţi de el şi de viaţa lui". 

Serialul, realizat de studioul de animaţie Wawayu, a fost comandat de serviciul de propaganda de PCC şi a beneficiat de ajutorul unui organism de cercetare despre marxism. 

"Liderul a fost comandat cu ocazia împlinirii, anul trecut, a 200 de ani de la naşterea filosofului politic, şi în plină campanie a PCC pentru consolidarea predării marxismului în sânul şcolilor, într-o ţară care rămâne oficial comunistă în ciuda reformelor economice radicale din ultimii 40 de ani. 

În China,funcţionarii, la fel ca jurnaliştii mass-mediei de stat, trebuie să urmeze cursuri şi să susţină examene obligatorii despre marxism, în special pentur a obţine promovări ierarhice. 

Anul trecut, preşedintele chinez Xi Jinping le-a cerut membrilor PCC să citească cu regularitate clasicele opere ale lui Marx, un obicei care trebuie să se transforme "într-un mod de viaţă" şi "căutare spirituală". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.