Cheltuirea banilor publici, politizarea emisiunilor, turism pe bani de la buget, marginalizarea şi îngrădirea libertăţii de expresie "prin tehnici bolşevice" sunt denunţate de jurnaliştii RRA într-o petiţie adresată Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă de la Camera Deputaţilor. Prin urmare, Georgică Severin, preşedintele - director general al SRR va fi invitat, marţi, la audieri în Parlament pe această speţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Banii publici sunt risipiţi şi la Radio România, unde clientela politică PSD primeşte salarii comparabile cu ale şefului statului. Turism pe banii de la buget, politizarea excesivă a programelor şi îngrădirea libertăţii de expresie prin tehnici bolşevice aplicate jurnaliştilor. Audienţa programelor, prăbuşită, evenimentele culturale - transformate în agape de partid” sunt câteva dintre nemulţumirile jurnaliştilor RRA cuprinse în petiţia către Parlamentul României.

Ei cer verificarea cheltuirii banilor publici: "Preşedintele-director general are cel mai mare salariu din istoria instituţiei, în condiţiile în care veniturile sunt aproape în întregime provenite de la bugetul statului, acesta nu este prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă, potrivit legii, ci s-a stabilit printr-un artificiu administrativ - aproximativ 30.000 de lei, la care se adaugă cheltuieli de protocol şi deplasările internaţionale fără rezultate cuantificabile”.

Conform jurnaliştilor RRA, locuinţa RAAPPS a lui Georgică Severin este plătită din banii radioului şi, potrivit declaraţiei de avere a acestuia, preşedintele Radioului deţine şase imobile.

"De curând, a fost semnat un nou Contract de Muncă cu sindicatul aservit conducerii şi un articol prevede că managerii pot ocupa post fără concurs, prin delegaţie, pe perioadă nedeterminată, primind salarii peste limita bunului simţ (la nivelul preşedintelui Iohannis)”, mai scriu jurnaliştii în petiţie.

Potrivit reclamanţilor, Georgică Severin şi-ar fi angajat fără concurs la Radio "clientela politică" - "salariate de la Curtea de Conturi, consilieri ai unor politicieni din Senat pe salarii care depăşesc 10.000 de lei, iar şefa de cabinet ajunge să câştige 16.000 de lei/ lună”.

Nemulţumirile jurnaliştilor continuă: "Jurnaliştii sunt marginalizaţi şi intimidaţi, în primul rând din cauza veniturilor foarte mici: "salariile jurnaliştilor din SRR, acestea sunt, în medie, de 2.500 de lei, iar cel al muzicienilor din Orchestră, aproape de 5.000 de lei", spunea Georgică Severin la audierile de la Comisia de Cultură din 23 mai.

Jurnaliştii denunţă şi faptul că "Georgică Severin se foloseşte de resursele instituţiei pentru platforme politice. Orchestrele sunt trimise să cânte la diverse evenimente ale ministerelor”. Mai mult, „pentru prima dată în istorie, ediţia 2018 a Târgului Gaudeamus s-a desfăşurat fără invitat de onoare şi a înregistrat un declin vizibil faţă de toate ediţiile anterioare”.

Politizarea emisiunilor este un alt subiect reclamat de jurnalişti.

"Doi membri ai CA, numiţi politic, fac emisiuni la Radio România Actualităţi fără să fi participat la un concurs de proiecte”. În plus, "la Radio România, toate emisiunile sunt transformate în ode de partid, evenimente importante, precum mişcări sociale, acţiuni ale opoziţiei, critici internaţionale sunt tratate superficial şi difuzate la ore de minimă audienţă, iar Georgică Severin este prezentat ca Dumnezeu pe Pământ!”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.