Jurnalista Sanda Nicola va lansa volumul „Carte de identitate”, despre drame personale şi momente din cariera ei, joi, 3 mai, de la ora 18.30, la Seneca Anticafe din Bucureşti. Alături de autoare, la eveniment va participa şi scriitorul Radu Paraschivescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„«Carte de identitate» este confesiunea brutal de sinceră a unei vedete de televiziune care a găsit puterea să-şi recunoască traumele, să-şi confrunte fricile şi să-şi accepte propria identitate. O pledoarie a Sandei Nicola pentru necesitatea de a ne înţelege şi depăşi rănile trecutului, personale şi naţionale, ca o condiţie obligatorie pentru atingerea potenţialului individual şi comunitar”, a transmis editura Storia Books, la care a apărut această carte.

În afară de mărturii cu privire la complexe şi drame personale, precum atacurile de panică şi infertilitatea, Sanda Nicola mai povesteşte în această carte despre corespondenţe de presă de la evenimente precum moartea Papei Ioan Paul al II-lea, alegerea ca preşedinte al Statelor Unite ale Americii a lui Barack Obama, atacurile teroriste din Paris din noiembrie 2015, referendumul pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar şi vizita lui Vladimir Putin la Bucureşti şi tragedia de la clublul Colectiv.

„De ce «Carte de identitate»? Pentru că nimic nu te face mai vulnerabil şi mai uşor de manipulat decât să nu ştii cine eşti şi cât valorezi. De ce acum? Pentru că trăim vremuri de criză. Trecem unii pe lângă ceilalţi prin viaţă, plini de răni pe care nu le vindecăm, doar ni le zgândărim reciproc: părinţi şi copii, angajaţi şi angajatori, soţi şi soţii, aleşi şi alegători. Avertisment! Nu este o poveste «de succes». Chiar dacă azi sunt în echilibru, de-acum ştiu că recidiva e oricând posibilă. Cartea asta pleacă acum din sufletul meu şi sper să găsească drumul spre sufletele voastre.

Sanda Nicola s-a născut la Deva pe 6 februarie 1978 şi este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti români de televiziune. Timp de peste douăzeci de ani, ea a prezentat ştiri, reportaje, a moderat emisiuni de dezbatere şi a fost martor la evenimente de importanţă mondială pe care le-a relatat în direct. Printre televiziunile la care a lucrat se numără Digi 24, Realitatea TV, Antena 1, TVR, B1 TV, Pro TV Deva, Al Jazeera English şi France 24. A urmat cursuri de storytelling în Chicago, s-a specializat în producţie de televiziune la Londra, este absolventă a BBC School şi licenţiată în ştiinţe sociale şi ştiinţe politice la Open University, Marea Britanie.

Editura Storia Books a fost înfiinţată în 2016 şi a publicat în prezent cărţi de ficţiune pentru copii şi Young Adult. „Carte de identitate” este primul volum al unui autor român publicat de Storia Books şi, în acelaşi timp, prima carte de nonficţiune. Următorul titlu care va fi publicat este „The Power”, de Naomi Alderman, inclusă de marile publicaţii americane, precum New York Times, Los Angeles Times, Washington Post, San Francisco Chronicle, pe lista celor mai bune 10 cărţi ale anului 2017. „The Power” deschide şi lista cărţilor favorite pentru anul 2017 ale fostului Preşedinte american Barack Obama.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.