Jurnalista Samira Ahmed a câştigat procesul intentat BBC privind diferenţele salariale între angajaţii bărbaţi şi femei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ahmed a susţinut că a fost plătită pentru prezentarea show-lui „Newswatch” cu 700.000 de lire mai puţin faţă de Jeremy Vine pentru „Points of View”.

Hotărârea Tribunalului Muncii arată că munca ei era similară cu cea a lui Vine şi că BBC nu a reuşit să dovedească faptul că diferenţa de salariu nu a fost cauzată de discriminarea de gen.

Ahmed a spus că este bucuroasă că acest caz a fost rezolvat. „Nicio femeie nu vrea să fie nevoită să îşi dea în judecată angajatorul. Îmi place să lucrez pentru BBC”.

Într-un răspuns, BBC a insistat că plata pentru Amed şi Vine „nu a fost determinată de gen”. Samira Ahmed a fost descrisă ca „un jurnalist şi prezentator excelent”, iar compania a adăugat: „Regretăm că acest caz a trebuit să ajungă la tribunal”.

BBC a mai precizat că va colabora cu Ahmed pentru a găsi varianta cea mai bună.

Vine a primit 3.000 de lire sterline pe episod pentru „Points of View” de la BBC One, între 2008 şi 2018. Ahmed a fost plătită cu 440 de lire sterline pe episod pentru „Newswatch”, difuzat pe BBC News şi în cadrul BBC Breakfast.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.