Expoziţia "Paris-Odessa: Călătorie în clar-obscur", al cărei vernisaj va avea loc în 10 ianuarie, între orele 18.00 şi 20.00 la Pavilionul Goethe de pe Calea Dorobanţi, nr. 32, este un jurnal fotografic al artistei contemporane Géraldine Cario, care a pornit într-o călătorie cu trenul, de la Paris la Odessa, spre locuri necunoscute, evocate doar de poveştile copilăriei. Este o întoarcere la rădăcini şi o confruntare a memoriei, care nu reprezintă decât o geografie a imaginarului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţia rămâne deschisă publicului, cu acces gratuit, până la finalul lunii februarie.

Expoziţia prezintă itinerariul parcurs de Géraldine Cario, care combină în arta ei elemente din fotografie şi scriere, prezentate sub forma a 20 de diapozitive gigantice retroiluminate.

Artista a păstrat proporţiile unui diapozitiv, mărind dimensiunile obişnuite ale acestora, ca şi cum ar privi prin microscop. Uneori, a compartimentat mai multe fotografii pe acelaşi diapozitiv, ca şi cum ar fi posibile mai multe perspective deodată.

Pe urmele exilului familiei sale, numele de oraşe, străzi şi ţări străine, misterul vieţilor trecute, dezrădăcinarea, moştenirea grea a Europei secolului XX o poartă spre înţelesuri noi ale memoriei şi ale absenţei. Timpurile se amestecă, istoriile se intersectează. Astfel, senzaţia de deplasare se intensifică, generând o călătorie fotografică precum o conversaţie tăcută între artist şi privitor.

Géraldine Cario locuieşte şi lucrează la Paris.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.