Jeremy Clarkson, fostul prezentator al emisiunii ”Top Gear”, a declarat, sâmbătă seară, că îşi doreşte ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană, pentru a crea ”Statele Unite ale Europei”, cu o singură armată şi o singură monedă, informează dailymail.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clarkson a mai spus că ar fi mai bine pentru Marea Britanie să rămână o parte a unei Europe bine conduse, decât să fie în afara ei, unde ar putea avea o ”mică influenţă”.

Potrivit fostului prezentator al emisiunii ”Top Gear”, continentul european ar trebui să reprezinte un echilibru ”liberal” şi ”amabil” într-o lume care ar putea fi dominată, în curând, de Donald Trump, care speră să candideze la alegerile prezidenţiale americane din partea Partidului Republican, şi de preşedintele rus, Vladimir Putin.

Jeremy Clarkson, în vârstă de 55 de ani, a recunoscut că Uniunea Europeană are probleme ei, dar a spus că acestea ar putea fi rezolvate dacă liderii ar fi traşi la răspundere de presa din Marea Britanie, datorită căreia ”un deputat nu poate pune nici o ceaşcă cu cafea pe lista cheltuielilor, fără să fie rupt în bucăţi”.

”Nu este mai bine să rămâi în Uniunea Europeană şi să încerci să o faci să funcţioneze corespunzător? Să creezi Statele Unite ale Europei care să funcţioneze la fel de bine ca Statele Unite ale Americii? Cu o singură armată, o monedă şi un set de valori unic?”, a întrebat Clarkson în publicaţia Sunday Times.

Anul trecut, Jeremy Clarkson şi-a încetat colaborarea cu British Broadcasting Corporation (BBC), pentru care prezenta emisiunea ”Top Gear”, în urma unei dispute violente cu producătorul Oisin Tymon.

În luna iulie, Clarkson şi colegii lui, Richard Hammond şi James May, au anunţat că pregătesc un nou show automobilistic, care va fi difuzat, din anul 2016, pe platforma online Amazon Prime, deţinută de grupul Amazon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.