Jeff Lindsay, autorul seriei de romane ”Dexter”, care se află la baza serialului de televiziune omonim, va fi prezent la Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere din Iaşi (FILIT), aflat la cea de-a V-a ediţie, care va avea loc în perioada 4 - 8 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scriitor nonconformist, Jeff Lindsay a studiat teatru, a lucrat ca regizor şi actor, dar, printre altele, şi ca profesor, cântăreţ, compozitor, prezentator de ştiri sportive, bucătar, detectiv, grădinar şi instructor de navigaţie. Cărţile sale au fost de opt ori pe lista de bestseller în ”New York Times” şi sunt  traduse în 43 de limbi din întreaga lume.

Între invitaţii la FILIT 2017 se numără şi Olga Tokarczuk, scriitoare poloneză apreciată la nivel internaţional. Autoarea va fi prezentă la Iaşi în cadrul unui eveniment alături de Mircea Cărtărescu.

La sfârşitul lunii mai, organizatorii au anunţat că Svetlana Aleksievici şi Gao Xingjian, laureaţi ai premiului Nobel pentru literatură, în 2015, respectiv în anul 2000, sunt invitaţi la cea de-a cincea ediţie a festivalului.

În cadrul festivalului, publicul român se va întâlni totodată cu autorii britanici Jonathan Coe şi Jim Crace, precum şi cu alţi scriitori cunoscuţi, precum: Kari Braenne (Norvegia), Adriaan Van Dis (Olanda), Gyorgy Dragoman (Ungaria), Nurruddin Farah (Somalia), Vesna Goldsworthy (Serbia/ Marea Britanie), Leonora Miano (Camerun/ Franţa), Immanuel Mifsud (Malta) şi Katija Petrovskaja (Ucraina/ Germania).

Pe parcursul săptămânilor viitoare, organizatorii vor reveni cu alte nume de invitaţi.

FILIT este un proiect anual finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi prin Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.