ITsArt, platformă de streaming susţinută de guvernul italian, va fi lansată toamna aceasta în Europa şi anul viitor în Statele Unite, informează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciul video-on-demand este susţinut din reclame şi plăţi pe vizionare şi a fost conceput în timpul pandemiei, când instituţiile italiene de cultură au fost închise în mare parte, ulterior înregistrând un număr scăzut de vizitatori şi spectatori.

Platforma va oferi conţinut divers - de la monumente şi muzee prezentate virtual la spectacole de operă transmise live, concerte pop, spectacole de teatru şi filme. 

Înscrierea pe platformă este gratuită. Site-ul şi aplicaţia sunt accesibile prin smart TV, web, telefoane inteligente sau tablete. Conţinutul este gratuit sau pay-per-view.

„Ideea este să oferim o platformă comună care poate ajunge la cât mai mulţi consumatori de artă şi cultură italiană din întreaga lume”, a spus CEO-ul Giano Biagini.

Biagini este şi co-fondator şi CEO al Chili TV, platformă SVOD europeană de film susţinută de Warner Bros., Paramount, Fox şi Sony.

Chili deţine 49% din ITsArt, iar 51% din acţiuni aparţin băncii de investiţii a guvernului italian, Cassa Depositi e Prestiti.

Printre programele oferite se numără concerte-tribut Ennio Morricone de la Pompei şi evenimente muzicale găzduite de festivalul Maggio Musicale Florentino din Florenţa, tururi virtuale ale Colosseumului şi Muzeului Leonardo da Vinci din Milano.

Selecţia de filme cuprinde documentare şi lungmetraje semnate de unii ca Bernardo Bertolucci şi fraţii Fabio şi Damiano D’Innocenzo. 

ITsArt cuprinde acum peste 1.000 de evenimente şi spectacole, unele în exclusivitate.

Platforma a fost lansată în Italia şi Marea Britanie pe 31 mai, iar din octombrie, va fi disponibilă în restul Europei, apoi, de anul viitor, în SUA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.