Situl arheologic Pompei, patrimoniu al umanităţii şi al doilea cel mai vizitat sit turistic din Italia, a fost redeschis marţi vizitatorilor, a constatat o jurnalistă de la AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În această primă zi de redeschidere după două luni şi jumătate de izolare a populaţiei şi de închidere a tuturor locurilor publice, jurnaliştii şi ghizii au fost mai numeroşi decât turiştii.                

Temperatura fiecărei persoane care a intrat a fost controlată, având obligaţia de a-şi dezinfecta mâinile cu gel.                 

Pentru această primă fază a redeschiderii, prevăzută în două săptămâni, a fost predeterminat un unic itinerar. Vizitatorul se va plimba pe principalele străzi ale oraşului vechi îngripat de erupţia Vezuviului, în apropiere de Napoli în anul 79. De asemenea, va fi posibil accesul în anumite vile.          

Începând cu 9 iunie, noi itinerarii vor fi deschise turiştilor şi toţi îşi vor rezerva biletele online, alegând intervalul orar al vizitei lor. 

Responsabilii sitului au prevăzut intrarea a 40 de persoane la fiecare 15 minute cu scopul de a asigura securitatea necesară şi purtarea măştilor va fi obligatorie pe durata întregii vizite. 

Pompei este al doilea cel mai vizitat sit turistic din Italia, după Colosseumul din Roma, cu 4 milioane de vizitatori în 2019. 

Pandemia a provocat moartea a peste 32.000 de persoane în Italia. Guvernul va deschide de la 3 iunie frontierele.  

La Roma, Bazilica Sfântul Petru este din nou deschisă publicului, la fel şi Galeria Borghese sau Muzeel Capitoline. 

Muzeele de la Vatican, care au aproape 7 milioane de vizitatori pe an, au anunţat sâmbătă că deschid la 1 iunie, cu rezervare. Colosseumul rămâne deocamdată închis.            

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.