Istoricul şi scriitorul Adrian Cioroianu va prelua „aproape sigur” funcţia de manager al Bibliotecii Naţionale a României (BNaR), a anunţat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prezent, managementul BNaR este asigurat interimar de un angajat al instituţiei, a spus Gheorghiu luni seară.

„Am promovat pe cineva din interior, pentru a se putea derula procedurile obişnuite”, a declarat ministrul la TVR1. El a precizat că a avut discuţii cu mai multe personalităţi din zona culturală, iar paşi concreţi au fost făcuţi cu Adrian Cioroianu.

„Sunt în măsură să îl anunţ ca posibil viitor manager al Bibliotecii Naţionale, aproape sigur, zic eu, pe domnul Cioroianu. (...) Eu zic că este un om care va implementa un nou parcurs în ceea ce înseamnă raportul dintre societate şi Biblioteca Naţională a României, care eu cred că trebuie să îşi pună o amprentă mai puternică în viaţa noastră social-culturală”, a completat Gheorghiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.