Israelul este invitatul special al celei de-a XI-a ediţii a Târgului Internaţional de Carte Bookfest, care va avea loc la complexul Romexpo din Capitală, în perioada 1 - 5 iunie, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sub motto-ul ”Never Stop Dreaming”, mari nume ale literaturii israeliene contemporane vor fi prezente la Bucureşti.

”Este o ocazie remarcabilă pentru publicul Bookfest, dar şi pentru editorii români să sărbătorească în acest an literatura israeliană, o forţă de necontestat în peisajul editorial contemporan. O mai bună cunoaştere a resorturilor interne ale acestei literaturi ne va putea ajuta şi pe noi să devenim mai eficienţi în promovarea propriilor noastre valori literare”, a declarat Grigore Arsene, preşedintele Asociaţiei Editorilor din România, instituţia care organizează Salonul Internaţional de Carte Bookfest.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Standul Israelului va fi realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe din Israel şi al Camerei de Comerţ şi Industrie România-Israel. Cititorii vor putea găsi o bogată ofertă de cărţi în limba ebraică, precum şi ediţii în limba română ale unor cărţi israeliene cunoscute.

”Suntem extrem de fericiţi că statul Israel este invitatul de onoare al ediţiei din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest. Considerat drept unul dintre cele mai  importante evenimente culturale din România, acesta constituie un prilej excelent pentru publicul român de a cunoaşte mai îndeaproape autori israelieni de renume mondial, cât şi de a se familiariza cu nume noi, autori de primă mărime, netraduşi încă în limba română”, a spus  Tamar Samash, ambasadorul statului Israel în România.

În 2015, invitatul de onoare al Târgului Internaţional de Carte Bookfest a fost Republica Cehă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.