Ceremoniile de la învestirea lui Donald Trump au adunat vineri, 30,6 milioane de telespectatori, mai puţini decât cei care s-au adunat în faţa televizoarelor pentru a urmări învestirea lui Barack Obama în 2009, potrivit Variety.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Au fost luate în considerare 12 canale de televiziune, care au difuzat materiale live între orele 10 a.m şi 6.00 p.m, potrivit datelor măsurate de compania Nielsen. 

Barack Obama a fost urmărit în Ziua Inaugurării de 37,7 milioane de telespectatori. Însă cea mai mare audienţă a avut-o Ronald Reagan în 1981, care a strâns 41,8 milioane de privitori în faţa televizoarelor. 

Compania Nielsen a măsurat audienţa posturilor ABC, CBS, NBC, Telemundo, Univision, CNBC, CNN, Fox Business Network, Fox New Channel, Galavision, HLN şi MSNBC.

Fox News a fost cea mai urmărită televiziune, cu o medie de 8,8 milioane de telespectatori, în intervalul orar 11 a.m şi 5 p.m. 

Audienţa la învestirea lui Donald Trump este pe locul cinci, după cea a lui Ronald Reagan în 1982, Barack Oabama în 2009, Jimmy Carter în 1977 (34,1 milioane de telespectatori) şi Richard Nixon în 1973 (33 de milioane). 

Învestirea lui Obama din 2013 a avut o audienţă de 20,6 milioane de telespectatori. 

Audienţa la învestirea lui Trump a depăşit-o însă pe cea a lui Bill Clinton în 1993 (29,7 milioane) şi pe cea a lui George W. Bush (29 de milioane). 

Donald Trump a fost învestit vineri ca cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.