Înscrierile pentru New Drama, concurs de dramaturgie dedicat adolescenţilor, se fac până pe 1 martie, iar în luna iulie a acestui an montarea piesa câştigătoare va avea premiera la Teatrul Excelsior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tinerii cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani sunt invitaţi să scrie o piesă într-un act şi să o trimită pe adresa teatrului împreună cu o scrisoare de motivaţie, transmite instituţia.

Textele înscrise vor fi jurizate de profesionişti din domeniul teatrului. În urma selecţiei, şase dintre acestea vor ajunge în faza finală a proiectului. Tinerii participă apoi la un atelier de scriere dramatică, iar textele lor sunt transformate în spectacole-lectură. Piesa desemnată câştigătoare va fi pusă în scenă, iar spectacolul va intra în repertoriul Teatrului Excelsior.

Un atelier de scriere dramatică, susţinut de un reputat dramaturg, care urmează să fie anunţat, va fi organizat la Teatrul Excelsior pentru cei şase finalişti, iar spectacole-lectură pe baza celor şase texte finaliste, cu regizori şi actori profesionişti, vor fi prezentate pentru ca juriul să decidă piesa câştigătoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.