Britanica Indhu Rubasingham a fost numită în fruntea National Theatre din Londra, devenind astfel prima femeie care ocupă unul dintre cele mai prestigioase posturi din Marea Britanie, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este o onoare imensă să fiu numită director al Teatrului Naţional", a declarat ea pe site-ul teatrului. „Pentru mine, aceasta este cea mai bună slujbă din lume”.

Indhu Rubasingham este prima persoană aparţinând unei minorităţi etnice care devine director al teatrului, care se află pe malul râului Tamisa, în centrul capitalei britanice.

Ea s-a născut în Sheffield, în nordul Angliei, într-o familie originară din Sri Lanka. A studiat arta dramatică la Universitatea din Hull, în nord-estul Angliei.

Indhu Rubasingham, care îşi va prelua postul în primăvară, este director artistic al Kiln Theatre, într-o zonă multiculturală din nord-vestul Londrei, din 2012. Ea a transformat instituţia într-una dintre cele mai prestigioase din capitală, cu piese de succes ale unor autori contemporani precum britanicul Zadie Smith şi francezul Florian Zeller.

Ea îi va succeda lui Rufus Norris, care a ocupat această funcţie timp de 8 ani. Printre directorii anteriori ai acestui teatru finanţat din fonduri publice se numără Laurence Olivier şi Peter Hall.

Ea va lucra alături de directorul executiv Kate Varah.

Teatrul Naţional „a jucat un rol important în viaţa mea, de la începuturile mele ca adolescentă care mergea la teatru până la cariera mea” în această industrie, explică Indhu Rubasingham în comunicat. Indhu Rubasingham a regizat deja piese pentru acest teatru.

„A avea ocazia de a juca un rol în istoria sa este un privilegiu şi o responsabilitate incredibilă”, a adăugat ea..

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.