Harry, fiul cel mic al lui Charles al III-lea aflat în dezacord cu familia regală, şi Andrew, fratele regelui deja lipsit de angajament public, nu vor avea niciun rol oficial la încoronare, a confirmat sâmbătă Palatul Buckungham.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ducele de Sussex (Harry) şi Ducele de York (Andrew) nu mai sunt membri activi ai familiei regale, primii de la plecarea sa voluntară din Statele Unite cu soţia sa Meghan în 2020, în timp ce al doilea a căzut în dizgraţie după acuzaţii de agresiune sexuală.

Dacă ar fi luat parte la cortegiul funerar din spatele sicriului reginei Elisabeta a II-a din Westminster Abbey după moartea acesteia în septembrie anul trecut, de această dată Harry şi Andrew nu vor merge în spatele cuplului regal în procesiunea care îi va însoţi la Palatul Buckingham după ceremonie.

Dacă au participat la ceremonia funerară a reginei Elizabeth a II-a de la Westminster Abbey după moartea acesteia în septembrie anul trecut, de această dată Harry şi Andrew nu vor merge în spatele cuplului regal în procesiunea care îi va însoţi la Palatul Buckingham după ceremonie.

De asemenea, este puţin probabil să apară la balcon pentru salutul regal tradiţional, deşi palatul nu a dezvăluit cine sunt cei care îi vor însoţi pe Charles şi Camilla pentru această ocazie.

Dar, chiar şi fără un rol oficial, Harry va atrage fără îndoială toate privirile. Locul său în Westminster Abbey va spune multe despre starea relaţiei sale cu tatăl şi poate chiar şi cu fratele său mai mare William, moştenitorul tronului, pe care nu l-a cruţat în memoriile sale „Rezervă”, publicate în ianuarie.

El descrie în special o ceartă din 2019, în timpul căreia William l-ar fi trântit la pământ.

În timp ce suspansul planează de mult peste prezenţa lui, confirmată cu doar câteva săptămâni înainte de încoronare, este prima dată de la publicarea acestei cărţi când Harry îşi va revedea rudele, în special pe regina consoartă Camilla, pe care o acuză de multe rele în cartea sa.

Contrastul va fi mare în comparaţie cu rolul atribuit lui William, care în calitate de moştenitor al tronului va trebui să îngenuncheze şi să-i jure credinţă monarhului în timpul ceremoniei.

Meghan, soţia lui Harry şi cei doi copii ai lor, Archie şi Lilibet, au rămas în California, unde Harry urmează să li se alăture imediat după încoronare pentru a sărbători a patra aniversare a lui Archie.

Andrew este acum obişnuit să fie discret, interzis de la orice apariţie publică oficială şi deposedat de titlurile sale militare la începutul lui 2022, după acuzaţii de agresiune sexuală din partea unei fete de 17 ani, caz pe care l-a soluţionat printr-un acord financiar.

Prezenţa sa la scurt timp după această înţelegere la braţul reginei, însoţind-o la Westminster Abbey pentru o slujbă în onoarea tatălui lui, Prinţul Philip, care a murit anul trecut, a stârnit critici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.