Don Lusk, ilustratorul din spatele unor filme de animaţie precum „Alice in Wonderland” şi „Peter Pan”, a murit la vârsta de 105 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit The Hollywood Reporter, care citează un anunţ făcut de fiica actorului Ed Asner, Lusk a murit duminică dimineaţă.

În carierea lui de şase decenii, care a început în 1933, a lucrat pentru numeroase creaţii Disney. Între ele: „Ferdinand the Bull” (1938), „Bambi” (1942), „Cinderella” (1950), „Landy and the Tramp” (1955), „Sleeping Beauty” (1959) şi „101 Dalmatians” (1961). 

El a creat peştele auriu Cleo din „Pinocchio” (1940) şi dansul peştilor din „Fantasia” (1940).

La începutul anilor 1960, Lusk a părăsit Disney şi a continuat să lucreze liber-profesionist timp de zece ani. A creat mai multe producţii speciale cu Charlie Brown, de la „A Boy Named Charlie Brown” (1969) la „It’s the Easter Beagle, Charlie Brown!” (1974) şi „Be My Valentine, Charlie Brown” (1975).

A colaborat cu studiourile Bill Melendez şi Walter Lantz, înainte de a se muta la Hanna-Barbera, în a doua parte a anilor 1970, unde a lucrat pentru episoade „Scooby-Doo”, „The Flintstones”, „The Jetsons” şi „Tom and Jerry”.

Don Lusk a regizat şi câteva programe de televiziune, precum „The Addams Family”, „Yo Yogi!”, „The Smurfs” şi „Paddington Bear”.

S-a retras din activitate în 1993, după ce a regizat serialul pentru copii „The Pirates of Dark Water”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.