Ii brodate şi pictate, marame ţesute din borangic şi costume tradiţionale vechi şi noi vor fi disponibile la târgul de vară ”Haina ţărănească” organizat de Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNŢR) din Bucureşti, cu ocazia Sânzienelor şi Zilei Universale a Iei, de vineri până duminică, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La târg participă peste 30 de meşteri, artişti şi colecţionari din toată ţara, care vor mai pune la dispoziţia vizitatorilor cămăşi pentru femei şi bărbaţi, poale, catrinţe, fote, vâlnice, cordoane şi podoabe, informează MNŢR.

Vizitatorii vor găsi la târg şi plante ”de leac” şi produse alimentare precum: prăjituri de casă, produse de patiserie, miere şi turtă dulce.

Biletul de acces la târgul ”Haina ţărănească” poate fi achiziţionat la preţul de 2 lei.

Pe 8 iunie, Google şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român au lansat o expoziţie virtuală care prezintă portul tradiţional românesc, în cadrul unui proiect mai larg, intitulat ”Purtăm cultură/ We wear culture”, dedicat modei şi stilului, reunind 3.000 de ani de cultură vestimentară pe platforma Google Arts and Culture, prin colaborarea a peste 180 de instituţii de cultură din peste 40 de ţări.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.