Huffington Post a anunţat că închide programul prin care publica conţinut realizat de colaboratori voluntari, într-un demers care are ca scop creşterea calităţii editoriale a site-ului de ştiri şi evitarea publicării unor ştiri false, neverificate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest blog, care a dus la creşterea brandului Huffington Post, a ajuns la aproximativ 100.000 de colaboratori voluntari, scrie variety.com. 

Decizia de a pune capăt programului acestui site deţinut de Verizon a fost luată sub conducerea redactorului-şef Lydia Polgreen, care s-a alăturat echipei Huffington Post în decembrie 2016, după mai bine de un deceniu la The New York Times.

„Platformele deschise care păreau cândva că democratizează, ameninţă în prezent, cu acest tsunami de informaţii false cu care avem de-a face zilnic, să submineze democraţia. Atunci când toată lumea are megafoane, nimeni nu poate fi auzit”, a anunţat joi Lydia Polgreen.  

Tot joi, HuffPost a lansat o nouă rubrică de opinie, la care scriu editorialişti desemnaţi şi colaboratori plătiţi, precum şi HuffPost Personal, unde vor fi publicate eseuri scrise la persoana I de invitaţi, dar şi articole de tip feature, interviuri realizate de reporteri ai publicaţiei.

În 2011, AOL a cumpărat HuffPost pentru 315 milioane de dolari, după care Verizon a cumpărat AOL într-un acord de 4,4 miliarde de dolari stabilit în 2015. În prezent, HuffPost este parte din filiala Oath a Verizon, din care fac parte AOL şi Yahoo.

În 2016, Arianna Huffington a părăsit publicaţia online pentru a se concentra pe noua ei companie – Thrive Global. 

Criticii site-ului, lansat în 2005, s-au plâns de reţeaua HuffPost de colaboratori voluntari şi de practica acestuia de a agrega ştiri ale altor publicaţii. Însă. În ultimii ani, Huffington Post a înfiinţat şi o echipă de jurnalişti care a publicat materiale originale. În 2012, site-ul a câştigat un premiu Pulitzer pentru un serial despre veterani răniţi şi familiile lor.

Polgreen a menţionat în mesajul ei că multe personalităţi importante au scris pentru blogul HuffPost, inclusiv Barack Obama, la acel moment candidat la preşedinţia SUA, şi actriţa Jennifer Aniston.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.