Expoziţia "NUd, DA!" semnată Horaţiu Mălăele a fost deschisă, miercuri, la Galeria Rotenberg-Uzunov din Bucureşti. "Obsesia nudului a reprezentat dintotdeauna, după acel ştiut păcat originar, dorinţa de reîntoarcere la eternul nostru nostalgic şi regăsirea inocenţei şi, evident, împăcarea cu Dumnezeu. Fără a concura cu nimeni şi nimic, desenele mele îşi doresc şi ele, la rându-le, acest lucru", a spus marele actor la vernisaj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Expoziţia se mai numeşte NUd, Nu şi Da, pentru că unii înţeleg această formă de tânjire înspre pământul nostru providenţial şi providenţial, alţii ba. Aşa cum unii ştiu de spectacolele mele, alţii ba. Mulţi au cărţile mele, dar nu le-au citit, mulţi se uită la desenele mele, dar nu le-au văzut", a mărturisit Horaţiu Mălăele. 

"Avem aproape două duzini de desene, nuduri exclusiv feminine, de ce feminine habar nu am, poate pentru că cineva spunea că femeia este singura minune care se dezbracă", a mai precizat Horaţiu Mălăele. 

"Cândva, în grădina edenică, umblând dezbrăcaţi, îşi trăiau nemurirea un bărbat şi o femeie, mândri şi frumoşi, pentru că ei erau perfecţiunea formei şi proporţiilor, făcuţi după chipul şi asemănarea Stăpânului cerului şi a toate pământurile, Dumnezeu Însuşi. Nostalgia, iată un argument suficient pentru a te risipi câteva clipe printre liniile acestei expoziţii", spune semnatarul lucrărilor.  

Talent incontestabil pe scenă şi în film, respectat, Horaţiu Mălăele este actor, regizor de film şi de teatru, grafician şi scriitor.

Expoziţia va putea fi văzută până pe 19 aprilie, între orele 14.30-19.30. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.