Radu Herjeu, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a publicat, vineri, un articol pe blogul său prin care a reacţionat la o afirmaţie a purtătorului de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, potrivit căreia preşedintele partidului, Ludovic Orban, a avut o discuţie cu colegul său Valentin Jucan cu privire la o amendă de 20.000 de lei aplicată marţi televiziunii Realitatea TV, în urma căreia acesta a demisionat din Consiliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CNA a sancţionat marţi Realitatea TV cu o amendă de 20.000 de lei, iar unul dintre voturile în favoarea acestei sancţiuni i-a aparţinut lui Valentin Jucan, propus în CNA de fostul PDL, actualul PNL. La începutul acestei şedinţe, Jucan şi-a anunţat demisia, cu aproximativ o lună înainte de data la care urma să îi înceteze mandatul.

Marţi seară, la Realitatea TV, Ionel Dancă a declarat că preşedintele partidului a avut o discuţie cu Jucan marţi şi acesta şi-a încheiat mandatul, în aceeaşi zi. Acesta a continuat, spunând că Jucan „a ţinut să precizeze că întotdeauna a apărat emisiunile (lui Rareş Bogdan) ori de câte ori a fost cazul”.

Radu Herjeu a menţionat că „cele două lucruri nu au cum să fie legate”, deoarece Valentin Jucan şi-a anunţat demisia din CNA înainte de votul în legătură cu amenda aplicată televiziunii Realitatea TV.

„Implicaţiile acestor afirmaţii sunt extrem de grave. În primul rând legale, apoi morale. (…) Chiar şi aşa, este foarte important de ştiut dacă este adevărat că şeful unui partid politic şi-a permis (acum sau oricând altcândva) să cheme la ordine un membru CNA şi că acesta a răspuns pozitiv unei astfel de «urecheli». De aceea, aştept cu nerăbdare ieşirea publică a domnului Orban prin care să dezmintă categoric substratul declaraţiei lui Dancă şi să anunţe că acesta nu mai are voie să vorbească în numele partidului. Şi, desigur, mă aştept ca dl. Jucan, reactiv cum îl ştiu, să facă tot posibilul pentru a elimina umbra groasă de îndoială pe care reprezentantul Partidului Liberal a aruncat-o asupra întregii sale activităţi în Consiliul Naţional al Audiovizualului!”, a scris Herjeu.

El a adăugat că în caz contrar, va considera ca fiind justificate subînţelesurile afirmaţiilor din emisiune, „lucru pe care ar trebui să-l facă şi organele abilitate să sancţioneze implicarea politicului în deciziile membrilor unei instituţii care, potrivit legii, nu trebuie să aibă niciun fel de raport cu acesta”.

Ulterior, Herjeu a menţionat, în acelaşi articol, că Valentin Jucan i-a confirmat telefonic că a fost sunat de Ludovic Orban, după ce acesta fusese apelat de Rareş Bogdan, ca să-l întrebe „cum e cu votul dat pentru amendarea Realităţii”.

„Şi, aşa cum am şi spus, nu există nicio legătură între această discuţie şi demisia din CNA”, a scris Herjeu.

Valentin Jucan a demisionat, marţi, cu aproximativ o lună înainte de încetarea mandatului său de membru în CNA. Decizia sa a intrat în vigoare începând de miercuri.

„Astăzi, 16 ianuarie, am informat preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului în legătură cu decizia mea de renunţare la calitatea de membru al Consiliului. Decizia intră în vigoare începând cu data de 17 ianuarie”, a transmis Valentin Jucan printr-un comunicat de presă.

„Proiectele personale pe care mi le-am stabilit şi instrucţia academică sunt singurele argumente care stau la baza acestei hotărâri”, a precizat Valentin Jucan în legătură cu motivele demisiei sale.

Valentin Jucan a anunţat că până la finalizarea mandatului său, respectiv până la 28 februarie, atribuţiile sale de membru titular al Consiliului vor fi preluate de supleantul Mihail Marius Badea, în conformitate cu decizia Parlamentului României din data de 28 februarie 2012.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.