Spectacolul „Henric al IV-lea”, după Luigi Pirandello, în regia lui Vlad Cristache, va avea premiera pe 22 mai la Teatrul Odeon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Distribuţia este alcătuită din Marius Stănescu, Elvira Deatcu, Dan Bădărău, Ionel Mihăilescu, Ioana Bugarin, Eduard Trifa, Gabriel Pintilei, Ionuţ Kivu, Relu Poalelungi, Ioan Batinaş şi Cezar Antal.

În timpul unei partide de călărie, un tânăr costumat în Henric al IV-lea suferă un accident în urma căruia rămâne cu ideea fixă că el este cu adevărat Henric al IV-lea, împăratul german din Evul Mediu. Timp de 20 de ani, cei din anturajul lui îi întreţin această iluzie. Dar o întâlnire neaşteptată îi oferă o revelaţie. 

Luigi Pirandello (1867 - 1936) a fost prozator, teoretician, dramaturg de prestigiu mondial în perioada interbelică şi a exercitat o influenţă covârşitoare asupra teatrului contemporan.

Scrisă în 1921, piesa a avut premiera în România în 1926, în regia lui Victor Ion Popa, la Teatrul Naţional din Cernăuţi. A mai fost montată de Lucian Giurchescu (cu George Constantin în rol principal), Dominic Dembinski (cu Adrian Pintea), Liviu Ciulei (cu Marcel Iureş) şi de Victor Ioan Frunză (cu Attila Balasz).

Pentru Marius Stănescu, rolul lui Henric al IV-lea înseamnă a patra colaborare a lui cu regizorul Vlad Cristache şi a patra interpretare a unui text de Luigi Pirandello.

Primele reprezentaţii vor avea loc pe 22 şi 23 mai, de la ora 19.00, la sala Majestic.

Reprezentaţiile se vor desfăşura în condiţii de siguranţă sanitară (dezinfectarea sălii, obligativitatea purtării măştii şi a respectării distanţei dintre spectatori), în conformitate cu reglementările în vigoare. Capacitatea sălii va fi redusă la 50%. Biletele costă 20 şi 40 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.