Scriitorul japonez Haruki Murakami va lansa un nou roman, intitulat ”Killing Commendatore”, pe 24 februarie, a anunţat editura Shinchosha Publishing Co, informează The Mainichi, site-ul în limba engleză al cotidianului nipon Mainichi Shimbun.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Killing Commendatore” va fi primul roman multi-volum pe care renumitul scriitor japonez îl va lansa după o pauză de şapte ani.

Acest roman, ce va include două volume, va fi pus în vânzare în Japonia cu preţul de 1.944 de yeni (16,77 dolari), taxe incluse, a precizat editura Shinchosha, prin intermediul căreia Haruki Murakami a publicat în 2009 şi în 2010 pasaje extinse din cele trei volume ale romanului său ”1Q84”.

Haruki Murakami, unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori contemporani din Japonia, a lansat volumul ”Tsukuru Tazaki cel fără de culoare şi anii săi de pelerinaj”, în 2013, şi o colecţie de proză scurtă, intitulată ”Bărbaţi fără femei”, în aprilie 2014.

Aceste două cărţi au fost publicate în Japonia de editura Bungeishunju Ltd.

Editura Shinchosha anunţase la sfârşitul lunii noiembrie faptul că Haruki Murakami va lansa un nou roman în februarie 2017. În acel moment, editura niponă nu a dezvăluit nici titlul, nici data publicării acestui roman.

Scriitorul japonez Haruki Murakami, născut pe 12 ianuarie 1949, a devenit cunoscut pe plan internaţional cu romanul ”Pădurea norvegiană”, publicat în 1987. Printre alte romane celebre ale sale se numără volume precum ”În căutarea oii fantastice”, Iubita mea, Sputnik”, ”Kafka pe malul mării”, ”Cronica păsării-arc” şi ”1Q84”. În ultimii ani, numele lui a fost inclus frecvent pe lista favoriţilor la premiul Nobel pentru literatură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.