Grupul de presă Bild a făcut ca Germania să fie condamnată în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) pentru încălcarea libertăţii de exprimare într-un caz privind dreptul la imaginea unui poliţist, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printr-o hotărâre pronunţată marţi, instanţa de la Strasbourg a obligat Berlinul să plătească grupului german 12.000 de euro cu titlu de cheltuieli de judecată.

Cazul datează din 2013, când site-ul bild.de a difuzat înregistrări video cu un incident într-o discotecă din Bremen (nord), în timpul căruia un individ a fost imobilizat fără milă de poliţişti.

Unul dintre ofiţerii de poliţie a sesizat instanţele germane, care au cerut Bild să elimine înregistrarea video, cu excepţia cazului în care faţa ofiţerului de poliţie a fost blurată.

În hotărârea sa, CEDO a stabilit că decizia judecătorilor germani este contrară articolului 10 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care garantează libertatea de exprimare.

Decizia lor, insuficient motivată, ar putea, de fapt, "să conducă la o interdicţie inacceptabilă pentru orice publicare viitoare a unor imagini inedite ale unor poliţişti în exerciţiul funcţiunii, care nu au fost autorizate de persoanele în cauză", explică CEDO într-un comunicat de presă.

CEDO este braţul juridic al Consiliului Europei, care reuneşte 46 de ţări.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.