Castelul Chambord este unul dintre dintre cele mai faimoase din lume, iar grădinile lui istorice au trecut printr-o restaurare majoră, care a costat 3,5 milioane de euro, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe suprafaţa grădinilor de 6,5 hectare au fost aduse 32.500 de plante, costul total al lucărilor ridicându-se la 3,5 milioane de euro. Un număr de 100 de muncitori au participat la renovare. 

Echipa din spatele proiectului a făcut cercetări timp de 14 ani pentru ca renovarea, care a durat 7 luni, să fie făcută conform planurilor originale. Peisagiştii au desenat grădinile în aşa fel încât să respecte întocmai planurile istorice. Totul a fost gândit în stil renascentist. 

Castelul a fost construit în secolul al XVI-lea, iar grădinile în secolul XVIII, însă neglijate după Revoluţia franceză. 

Filantropul american Stephen Schwarzman a finanţat lucrările de renovare, redând strălucirea de altădată a grădinilor. 

Castelul Chambord, situat la 15 km est de Blois, este unul dintre cele mai cunoscute castele din lume datorită unei distincte arhitecturi care îmbină stilul tradiţional francez cu structuri renascentiste.

Castelul, cel mai mare de pe Valea Loirei, a fost construit în inima celui mai mare parc forestier închis din Europa (5.441 metri). Edificiul a fost construit din ordinul regelui Francisc I între anii 1519 şi 1547. Are 365 de camere care sunt mari, spaţioase şi încălzite de şeminee. Pe lângă camere, castelul mai are o bucătărie, o capelă şi o sală de teatru. Lângă castel sunt grajdurile şi grădina. Scara principală a fost proiectată de Leonardo da Vinci şi este dublu spiralată. În prezent castelul este în proprietatea statului francez şi este muzeu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.