Motorul de căutare online Google şi-a modificat logoul pentru a marca misiunea sondei spaţiale americane Cassini, care va plonja, miercuri, între planeta Saturn şi inelele sale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De cele mai multe ori, logourile inventate de specialiştii de la Google ajută compania americană să marcheze aniversări sau date istorice importante. De această dată, noul logo are legătură cu spaţiul îndepărtat.

Logoul afişat miercuri pe pagina de start a motorului de căutare Google reaminteşte internauţilor faptul că sonda spaţială Cassini va plonja astăzi, 26 aprilie, în jurul orei 12.00, între planeta Saturn şi inelele sale.

Lansată în 1997 şi după ce a trecut pe lângă Jupiter în anul 2000, sonda Cassini se află pe orbita planetei Saturn începând din anul 2004. Dacă totul se va petrece aşa cum au prevăzut specialiştii de la NASA, sonda Cassini îşi va îndeplini cu succes ultima sa misiune şi se va autodistruge în luna septembrie, prăbuşindu-se pe planeta uriaşă, însă nu înainte de a trimite spre Terra o cantitate mare de date ştiinţifice extrem de preţioase. 

NASA a ales acest final de misiune pentru că nu doreşte ca sonda să contamineze vreunul dintre sateliţii lui Saturn cu microbii tereştri care ar fi putut să supravieţuiască pe acest vehicul spaţial. În plus, sonda va rămâne în septembrie fără combustibil.

Sonda americană a fost numită în onoarea astronomului Jean-Dominique Cassini (1625-1712), care a studiat inelele lui Saturn în detaliu şi a descoperit unele dintre principalii sateliţi naturali ai acestei planete gazoase uriaşe - Iapetus, Rhea, Tethys şi Dione.

Google îşi modifică logoul cu regularitate, pentru a marca diverse evenimente majore, precum sărbători naţionale, zilele de naştere ale unor oameni celebri şi Jocurile Olimpice. În limba engleză, aceste logouri modificate sunt cunoscute sub numele de ”Google Doodles”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.