Două titluri importante din repertoriul clasic universal, spectacolul de balet „Giselle” de Adolphe Charles Adam şi spectacolul de operă „Nabucco” de Giuseppe Verdi, vor fi în programul Operei Naţionale Bucureşti în a doua săptămână din martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul de balet „Giselle” de Adolphe Charles Adam, sub conducerea muzicală a lui Ciprian Teodoraşcu, se joacă sâmbătă, 11 martie, de la ora 18.30. Considerat unul dintre marile balete romantice, „Giselle” a fost interpretat pentru prima oară la Paris în 1841. Producţia modernă, de care publicul spectator se poate bucura pe toate scenele mari ale lumii, a fost coregrafată de Marius Petipa pentru baletul imperial.

Spectacolul cu opera „Nabucco” de Giuseppe Verdi, conducerea muzicală Vlad Conta, este programat duminică, 12 martie, de la aceeaşi oră. Montarea este una dintre cele mai longevive creaţii din istoria Operei Naţionale Bucureşti. Pentru această producţie, regretatul regizor Hero Lupescu, unul dintre cei mai apreciaţi creatori de spectacole din istoria teatrului liric românesc, obişnuit să lucreze cu ansambluri mari, a reuşit să dea o personalitatea deosebită Corului, transformându-l într-un singur personaj, la fel cum era perceput rolul său în teatrul antic.

Bilete pe https://tickets.operanb.ro/ şi de la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.