George Clooney va reveni în televiziune, ca regizor şi actor al unui serial adaptat după romanul „Catch-22”, a anunţat, joi, Paramount Television, acest proiect având loc la aproape două decenii după ce actorul a părăsit show-ul „E/R”, graţie căruia a devenit cunoscut, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clooney va regiza şi va face parte din distribuţia serialului de şase episoade, bazat pe romanul “Catch-22”, semnat de scriitorul american Joseph Heller. Filmările vor începe în prima parte a anului 2018.

Potrivit The Hollywood Reporter, scenariul serialului este scris de Luke Davies („Lion”) şi de David Michod („War Machine”). Show-ul nu a fost încă achiziţionat de o companie de televiziune.

“Catch-22” prezintă povestea unui soldat american numit Yossarian, bombardier în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care este enervat de faptul că armata continuă să crească numărul misiunilor pe care trebuie să le îndeplinească fiecare soldat, astfel încât să i se permită să se întoarcă acasă. Singura modalitate prin care poate scăpa de misiuni este aceea de a demonstra că nu este capabil din punct de vedere psihic să participe la zbor.

Clooney, în vârstă de 56 de ani, îl va interpreta pe comandantul lui Yossarian, colonelul Cathcart. Studioul nu a oferit alte detalii despre distribuţie.

„Catch-22” a fost mai fost adaptat în 1970 de Paramount într-un lungmetraj regizat de Mike Nichols, cu Alan Arkin, Martin Balsam, Richard Benjamin şi Bob Newhart în distribuţie. 

Născut pe 6 mai 1961, George Clooney a devenit cunoscut graţie rolului din serialul „E/R”. S-a remarcat apoi în lungmetraje precum „Batman & Robin” (1997), „The Thin Red Line” (1998), „O Brother, Where Art Thou?” (2000), filmele din seria „Ocean”, „Good Night, and Good Luck” (2005), „Michael Clayton” (2007) şi „Gravity” (2013).

Premiat cu Oscar pentru „cel mai bun rol secundar” din „Syriana„ (2005), George Clooney a primit un al doilea trofeu al Academiei de Film Americane pentru „cel mai bun film” - „Argo” (2012, r. Ben Affleck) - în calitate de producător. El a mai primit şase nominalizări la prestigioasele premii. Anul acesta, a primit un trofeu onorific la gala premiilor César.

Cel mai recent film în care a jucat George Clooney este „Money Monster” (2016), regizat de Jodie Foster. Anul acesta, el şi-a lansat, ca regizor, „Suburbicon”, cu Matt Damon şi Julianne Moore în rolurile principale. Filmul a fost prezentat la festivalurile de la Veneţia şi Toronto, însă nu este un succes de box office.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.