Galeria 1001 ARTE din Bucureşti se redeschide publicului pe 23 iunie cu un proiect expoziţional care îi are în centru pe Alexandra Grigore, Otto Constantin şi Theodor Grigoraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul expoziţional „3A2G4N – 3 tineri artişti pe Calea Victoriei”, realizat în parteneriat cu Expo Arte, va putea fi văzut timp de trei ore, zilnic, cât timp va fi deshcisă galeria.

Expoziţia este compusă din trei părţi, fiecare dedicată unuia dintre artişti: Alexandra Grigore - „Originea unei zile de vară”, Otto Constantin - „Of, ce dor, check-in, ce jale” şi Theodor Grigoraş - „Delectatio Morosa”.

Alexandra Grigore s-a născut pe 20 ianuarie 1986, în oraşul Constanţa. A absolvit Liceul de Artă Constanţa, secţia Design Industrial în 2004, apoi a urmat cursurile Facultăţii de Artă Constanţa, secţia Pictură. A început să creeze colaje manuale în 2014, iar cinci ani mai târziu a expus  alături de alţi artişti la Galeria 1001 Arte din Bucureşti. Lucrările ei au fost selectate anul acesta pentru a fi prezentate în expoziţia „Retravangarda” din Varşovia (Polonia). Portofoliul ei cuprinde peste 100 de colaje. „Originea unei zile de vară” este prima ei expoziţie personală.

Absolvent al UNARTE, promoţia 2012, Otto Constantin pune în lucrările lui sub semnul exclamării lucrurile aparent banale. Umorul şi nostalgia creează atmosfera propice pentru o meditaţie asupra lumii obiectelor imediat înconjurătoare. Inspirată din copilăria trăită în anii 1990, „«Of, ce dor, check-in, ce jale» e o interpretare a momentului în care comunismul s-a lovit de capitalism. E locul în care estul se întâlneşte cu vestul, vechiul cu noul, simplitatea cu opulenţa şi umorul cu tristeţea”, spune artistul.

Theodor Grigoraş, de asemenea absolvent al UNARTE, dar în 2017, este unul din cei mai prolifici artişti ai generaţiei sale. „Delectatio Morosa” e o delectare a sufletului în gânduri poate mai puţin pioase, caracterizează curatorul Cristian Cojanu.

Detalii despre program şi condiţiile de vizitare se găsesc pe site-urile expoarte.ro şi 1001arte.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.